SL har den senaste tiden fått många klagomål om varma bussar. Foto: Mitt i

Resenärer i Haninge rasar mot varma bussar

Höga temperaturer och dålig luft på bussar irriterar resenärer. Många som reser med buss till och från Haninge har uttryckt sitt missnöje till SL. ”Det är 28 grader ute och det finns ingen AC.”, skriver en resenär.

  • Publicerad 17:30, 10 jul 2018

Sedan i början av maj har SL fått in en lång rad klagomål om varma bussar i länet. Flera av klagomålen berör linjer i Haninge.

SL: ”Ta pauser om du ska åka långt”

En resenär på väg till Brandbergens centrum skriver följande till SL:

”Sitter just nu på 818 som avgick från Vattugatan 17:30 och badar i svett. Äckligt. Imorgon får man väl ta på sig baddräkt så man inte förstör sina vanliga kläder. Jag förstår mig inte på er. Vinter=kallt ute=iskalla bussar Vår=varmt ute=bastuvarma bussar Skärp er. Vi betalar faktiskt nästan 900 kr för er urusla service och trafik.”

En annan skriver:

”Hej SL, Som ni vet är era bussar stekheta. Det börjar florera olika rykten om varför det är så hett på bussarna. Jag tänkte att jag ställer frågan till er. Varför blåser det ingen luft på bussarna?” (Linje 818, från Vattugatan till Gudö)

Varmt och ingen luft

De flesta klagomålen handlar om att luftkonditioneringen inte fungerar.

”Det är 28 grader ute och de finns ingen ac. Noll luft. Jag upplever att 90 % av bussarna mellan Gullmars och Brandbergen är utan fungerande ac. Samt buss 818c som går från brandbergen på morgonen till vattugatan saknar ac. Det är inte speciellt kul, dessa bussar är ofta extremt fullpackade också. Hade vart skönt att slippa känna sig svimfärdig nångång” (Linje 807)

”Åker med bussarna 809 som åker från brandbergen industriområde varje dag och hem från Gullmarsplan. Många av nobina bussar har ingen ventilation.”

”Kan ni vara vänliga att laga fläktarna på bussarna eftersom det är olidligt att färdas i 45 minuter i kokheta bussar.” (Linje 869, från Dalarö torg till Gullmarsplan)

Fotnot: Klagomålen är ett urval av de som berör Haninge och som kommit in till SL mellan 3 maj och 4 juli.