Dennis och Ellinore har fixat nya prylar till köket på Hornbach i Sundbyberg Foto: Anders Göransson

Renoveringsrace i Järfälla – rusning till byggvaruhuset

Fler sätter tänderna i sina byggprojekt nu. Hemmajobb och permitteringar lockar massorna till de lokala byggvaruhusen. – Vi satte igång på grund av det här, säger Elinore Lindblom som renoverar köket med sin partner Dennis Johansson.

  • Publicerad 05:00, 21 apr 2020

Våren är alltid högsäsong för byggvaruhusen. Men den här coronavåren ser man helt klart ett ökat tryck.

Dennis Johansson och Eleonore Lindblom från Järfälla har varit och handlat på Hornbach och märker att det är mer folk än vanligt.

– Jag tror att man har mer tid på sig nu. Folk jobbar hemifrån, kanske inte är lika produktiva som när de är på jobbet. Man passar på, helt enkelt, säger Dennis.

Mer folk hela tiden

Den stora skillnaden är framförallt är det mer människor som kommer på veckodagarna, på tider då det traditionellt sett varit lugnare, enligt Andreas Larsson som är marknadschef på Hornbach,

För att hantera folkmängden har varuhuset i Sundbyberg möblerat om lite, satt ut skyltar där man ber folk hålla avstånd, trots att varuhuset är 20 000 kvadratmeter stort.

– Det går bra, jag tycker folk  tar stor hänsyn, säger Andreas Larsson.

Vad är det folk köper? 

– Det är mer av allt. Har du normalt sett ett projekt att bygga på har du kanske två den här våren: skulle du byggt en altan kanske du även väljer att lägga ett nytt golv eller måla om.

Han fortsätter:

– Vi märker också att allt har dragit igång lite tidigare än vanligt. Folk köper virke till altanbygget redan nu, grejer till trädgården och kanske en ny grill.

Corona satte fart på renoveringen

Paret på parkeringen, Dennis och Ellinore, hade planerat sin renovering av köket en längre tid.

– Men det här har nog fått oss att sätta igång, säger Eleonore.

Och de var långt ifrån ensamma om att åka ut en vardag för att byggshoppa. Norrtorts byggvaruhus var fulla av folk och vi passade på att fråga: