Polisnärvaro ska minska den "aggressiva körningen" som är vanlig på E4:n söderut. Foto: Anna Z Ek

Rena rallyt på E4 förbi Skärholmen

Trafikpolisen har extra bevakning av E4 förbi Skärholmen denna vecka. Och det behövs. Sträckan är rena rallybanan, menar vissa.

  • Publicerad 15:59, 1 aug 2018

”E4:an och semestertider… Under veckan så kommer vi att öka vår närvaro på E4:an och den del som löper genom Skärholmens polisområde.

Målet är att få ner trafikrytmen och minska s k ”aggressiv körning” (höga hastigheter och för kort avstånd till framförvarande).”

Så skrev Skärholmspolisen på sin Facebook-sida på måndagen. Och inlägget har uppmärksammats och kommenterats av många.

”Välkomna kära poliser!! Var har ni varit i sommar? E4 förbi Skäris har varit en racebana så ni behövs!!” skriver en bilförare.

Trafiken tätnar

Bilar som inte håller avståndet, bilar som bränner förbi i hög hastighet i vänsterfilen – och bilar som kör sakta i samma fil retar upp många.

Nu är semesterfirarna på väg hem och jobbpendlingen börjar, med mer trafik och ökade olycksrisker som följd.

Enligt polisen är E4 söderut den mest olycksdrabbade platsen i området.

Ber en bön

Den vådliga körstilen får även bilister utifrån landet att reagera, och kommentera på polisens Facebook-sida:

”Är inte stockholmsbo, men gör ett besök då o då o ber en bön att inte hamna i någon olycka. Folk kör som vettvillingar” skriver en.

”Monzabanan kallas E4:an förbi Stockholm och man måste ha tur för att inte bli inblandad i en olycka. Nu när många poliser också har semester så märker man hur rallyförarna ökar i antal därute” skriver en annan bilist.