Arbetet med att bredda Ekerövägen och bygga Förbifart Stockholm för just nu med sig stök och bök på många håll i kommunen.

En plats som väckt starka reaktioner är korsningen vid Kantongatan, Drottningholmsvägen och Skolallén intill Drottningholmsskolan. Anders Kjellgren, rektor på skolan, tycker att den som vistas i området borde ha på sig en gul väst.

– Allra värst är det för skolbarnen som åker buss. Jag har gått ut med att de måste vara försiktiga, men barn är ju barn, säger han.

– 300 barn vistas här. De flesta måste passera korsningen. Jag tycker att det är konstigt att man inte har skyltat om att barn finns i närheten eller sänkt hastigheten mer.

Fått in flera klagomål

Men Pepijn Klaasen på trafikkontoret i Ekerö kommun tror inte att skyltar skulle hjälpa.

– Effekten av en varningsskylt är överskattad. En skylt till i ett område som, på grund av ombyggnaden, ser olika ut varje vecka hjälper nog inte så mycket.

Han anser inte att korsningen är farlig, men likväl problematisk.

– Stället är utan tvekan lite läskigt. Det är inte lämpligt för barn. Upplevelsen är viktig, och som det ser ut nu känner man sig utsatt.

– Vi har fått in flera klagomål på situationen och jag förstår det helt och hållet.

Men hur korsningen är planerad ligger inte på kommunens bord, utan de har tagit kontakt med projektledaren på Trafikverket.

Det Trafikverket gjort i området är att ta bort mittenrefugen som skiljer körfälten åt, tagit bort ett körfält och flyttat busshållplatsen.

I samband med det har även kantstenen vid trottoaren vid busshållplatsen tagits bort, och hastigheten på sträckan har sänkts från 70 till 50.

– Vi har full respekt för att framförallt föräldrar upplever korsningen mindre säker nu. Men i praktiken är det inte så stora förändringar, säger Tomas Flykt på Trafikverket.

"Jobbar med frågan"

Han är projektledare för ombyggnaden av Ekerövägen.

– Lösningar vi tittar på är om busshållplatsen upplevs mer otrygg utan kantstenen. Vi tittar också på om vi kan flytta tillbaka staketet bakom hållplatsen så att det upplevs luftigare.

– Vi klarar alla krav kopplade till trafiksäkerhet men sedan är det ju en upplevelsefråga.

Tomas Flykt säger att Trafikverket planerar att besöka korsningen tillsammans med skolledningen och se över situationen.

– Vi håller god säkerhet fast vi är där och stökar, vilket vi gör och kommer att göra en längre tid. Vi är medvetna om klagomålen och jobbar med frågan.