Prisad. Denice Sverla fick pros och hyllningar av överbefälhavaren Micael Bydén och Ingela Netz som var ordförande i juryn som delade ut priset. Foto: Stephansdotter photography

Rektor har hyllats med pris för sitt demokratiarbete

Denice Sverla, biträdande rektor vid Ekebyhovs grundsärskola, som utsetts till Årets demokratiarbete vid branschgalan Skolledare 21, bland annat genom sitt arbete med elevstyrda projekt och bokutgivning.

  • Publicerad 17:05, 22 sep 2021

Det här är ett kvitto på att vi gör ett bra jobb och jag vinner inte själv utan med personalen och eleverna

Grattis, hur känns det?

– Det känns fantastiskt roligt. Jag har inte riktigt fattat det och är extremt glad.

Var vinsten oväntad?

– Jag visste att jag var nominerad och finalist. Jag var nominerad i två kategorier, men man kan aldrig förvänta sig att vinna.

Vad betyder utmärkelsen?

– I mitt fall är det speciellt eftersom jag jobbar med en skolform som inte alltid uppmärksammas. Det här är ett kvitto på att vi gör ett bra jobb och jag vinner inte själv utan med personalen och eleverna.

Vad fick du som pris?

– Förutom en fortbildning fick jag äran och en medalj.

Vad är det för fortbildning?

– Det fanns ett brett utbud av kurser och eftersom jag är en färsking inom det här är jag intresserad av något inom ledarskap.

Har du firat?

– Ja, jag firade på galan tillsammans med bland andra Överbefälhavaren Micael Bydén som jag fick en medalj av.

Ledare. Denice Sverla är biträdande rektor vid Ekebyhovs grundsärskola. Foto: Stefan Källstigen

Om galan

Galan Skolledare 21 arrangerades av Lärarförbundet Skolledare och företaget Meet in grid som bland annat utvecklar mötesplatser för lärande.

Galan riktar sig till biträdande rektorer, rektorer , förstelärare och chefer i både kommunal och fristående verksamhet.

På förhand hade nomineringar presenterats i kategorierna Årets demokratiarbete, Årets rektor, Årets värdegrundsarbete och Årets digitaliseringsledare.

Källa: skolledare21.se

Visa merVisa mindre

Ett år till val – Hur ska kommunikation och transport bli bättre på öarna?

Nyheter Det lovade politikerna 2018 Mindre än ett år återstår till nästa val. Därmed har sittande styre haft tre år på sig att nå de mål och löften de gav inför valet 2018. Men hur har det gått, vilka löften har infriat och vad tycker...torsdag 21/10 16:40

Ett år till valet – Hur ska Ekerö bli tryggare?

Nyheter Det lovade politikerna 2018 Mindre än ett år återstår till nästa val. Därmed har sittande styre haft tre år på sig att nå de mål och löften de gav inför valet 2018. Men hur har det gått, vilka löften har infriat och vad tycker...onsdag 20/10 11:40

Ett år till valet – Hur ska Ekerö bli en bättre kommun att åldras i?

Nyheter Det lovade politikerna 2018 Mindre än ett år återstår till nästa val. Därmed har sittande styre haft tre år på sig att nå de mål och löften de gav inför valet 2018. Men hur har det gått, vilka löften har infriat och vad tycker...tisdag 19/10 12:07