MILT. Den 2 november upplevde vi den varmaste novemberdagen någonsin i Stockholm. Foto: Most Photos

Rekordvärme i Stockholm

SMHI sammanfattar november månad och det står klart att rekord efter rekord har slagits när det kommer till höga temperaturer.

  • Publicerad 14:15, 2 dec 2020

Den 2 november uppmättes 15.1 plusgrader i Stockholm. Det innebär att vi fick uppleva den kanske varmaste novemberdagen någonsin i Stockholm sedan mätningarna startade 1756. Det tidigare rekordet var från 1902 då 14 grader uppmättes i Stockholm.

Enligt SMHI slogs i år värmerekord över hela landet ”i en sällan skådad omfattning”.

Varm lucia

Det milda vädret fortsätter i december. Enligt SMHI:s långtidsprognos kan stockholmare räkna med plusgrader de kommande tio dagarna.

– Mycket talar för att vi får milt väder även på lucia, det är tveksamt att det hinner komma snö till dess, säger Therese Fougman, meteorolog på SMHI.

Inte skrockfull

Om det ligger någon sanning i det gamla uttrycket ”Anders slaskar, julen braskar” så kommer vi dock få en vit jul. Den 30 november (Anders namnsdag) var det 2–4 plusgrader i Stockholm.

Även om SMHI-meteorologen inte tycks vara speciellt skrockfull stänger hon i alla fall inte dörren för en vit och krispig jul.

– Att det är milt väder nu behöver inte innebära att det är så i slutet av december. Det kan mycket väl komma ett väderomslag framöver. Det är långt till jul, avslutar Therese Fougman.

Fler nyheter i Vi i Sollentuna

Delvis fjärrundervisning på gymnasiet i nästa vecka

Nyheter Beslutet togs efter dialog med regionens smittskydd I torsdags meddelade regeringen att gymnasierna ska bedriva en kombination av fjärr- och närundervisning. Från och med i morgon, den 25 januari, är det därför delvis fjärrundervisning som gäller på...söndag 24/1 13:38

Halkolyckorna ökar – 30 procent fler benbrott

Nyheter Det här ska du tänka på innan du ger dig ut Olyckor kopplade till halka ökade under förra veckan. Det här kan du tänka på innan du ger dig ut på isiga och snöiga gator.söndag 24/1 6:15

"En prioriterad fråga"

Nyheter Thunes (M) lovar att Alliansen är fortsatt positiva Anledningen till att kommunen drog i bromsen när det gäller Norrvikens sjösportcenter under hösten i fjol var att de anbud som hade kommit in översteg budgetramen, förklarar kommunstyrelsens...lördag 23/1 9:20