MILT. Den 2 november upplevde vi den varmaste novemberdagen någonsin i Stockholm. Foto: Most Photos

Rekordvärme i Stockholm

SMHI sammanfattar november månad och det står klart att rekord efter rekord har slagits när det kommer till höga temperaturer.

  • Publicerad 14:15, 2 dec 2020

Den 2 november uppmättes 15.1 plusgrader i Stockholm. Det innebär att vi fick uppleva den kanske varmaste novemberdagen någonsin i Stockholm sedan mätningarna startade 1756. Det tidigare rekordet var från 1902 då 14 grader uppmättes i Stockholm.

Enligt SMHI slogs i år värmerekord över hela landet ”i en sällan skådad omfattning”.

Varm lucia

Det milda vädret fortsätter i december. Enligt SMHI:s långtidsprognos kan stockholmare räkna med plusgrader de kommande tio dagarna.

– Mycket talar för att vi får milt väder även på lucia, det är tveksamt att det hinner komma snö till dess, säger Therese Fougman, meteorolog på SMHI.

Inte skrockfull

Om det ligger någon sanning i det gamla uttrycket ”Anders slaskar, julen braskar” så kommer vi dock få en vit jul. Den 30 november (Anders namnsdag) var det 2–4 plusgrader i Stockholm.

Även om SMHI-meteorologen inte tycks vara speciellt skrockfull stänger hon i alla fall inte dörren för en vit och krispig jul.

– Att det är milt väder nu behöver inte innebära att det är så i slutet av december. Det kan mycket väl komma ett väderomslag framöver. Det är långt till jul, avslutar Therese Fougman.

Fler nyheter i Vi i Sollentuna

Trots skärpt ton – majoritet utan munskydd i kollektivtrafiken

Nyheter "Märker ingen skillnad nu mot innan" Nu måste alla medel som står till buds användas för att hejda en tredje våg av covid-19. Så resonerar Smittskydd Stockholm som har utökat rekommendationen om munskydd. Men någon skillnad syns inte,...måndag 1/3 15:17

Glaskupor stals från Peter Plax gravplats

Nyheter Anmälan upprättad om brott mot griftefriden Peter Plax pappa Dmitri Plax uppmanar personerna som stal dekorationerna på minnesplatsen att lämna tillbaka dem: "Det är obegripligt"måndag 1/3 15:14

I dag höjs flera avgifter inom vård och omsorg

Nyheter "Bättre i fas med andra avgifter" Kommunfullmäktige har beslutat om en höjning av vissa avgifter inom Sollentuna kommuns vård och omsorg. De nya taxorna gäller från i dag, den 1 mars, och det handlar om bland annat måltidsavgifter på...måndag 1/3 11:15