Den 2 november uppmättes 15.1 plusgrader i Stockholm. Det innebär att vi fick uppleva den kanske varmaste novemberdagen någonsin i Stockholm sedan mätningarna startade 1756. Det tidigare rekordet var från 1902 då 14 grader uppmättes i Stockholm.

Enligt SMHI slogs i år värmerekord över hela landet ”i en sällan skådad omfattning”.

https://www.mitti.se/nyheter/bildextra-snokaos-i-stockholm-sa-har-ser-det-ut-runt-om-i-stan/reppki!tAaxIlZfH1O2D4@vhrp1JQ/

Varm lucia

Det milda vädret fortsätter i december. Enligt SMHI:s långtidsprognos kan stockholmare räkna med plusgrader de kommande tio dagarna.

– Mycket talar för att vi får milt väder även på lucia, det är tveksamt att det hinner komma snö till dess, säger Therese Fougman, meteorolog på SMHI.

Inte skrockfull

Om det ligger någon sanning i det gamla uttrycket ”Anders slaskar, julen braskar” så kommer vi dock få en vit jul. Den 30 november (Anders namnsdag) var det mellan 2-4 plusgrader i Stockholm.

Även om SMHI-meteorologen inte tycks vara speciellt skrockfull stänger hon i alla fall inte dörren för en vit och krispig jul.

– Att det är milt väder nu behöver inte innebära att det är så i slutet av december. Det kan mycket väl komma ett väderomslag framöver. Det är långt till jul, avslutar Therese Fougman.

https://www.mitti.se/nyheter/varmerekord-i-stockholm-i-juni-varmaste-sedan-1700-talet/lmtgb!8803479/