Succéstart. Järva discgolfbana ökade omsättningen med 70 procent i april. Foto: Mostphotos

Rekordstart för Järva discgolfbana

Järva discgolfparks framtid har länge varit oviss, då staden planerar en begravningsplats på marken. Än så länge är spelandet dock igång – och i år går det bättre än på länge för banan.

  • Publicerad 17:12, 18 maj 2020

I slutet av mars rapporterade vi om att det var oklart om Järva discgolfpark ens skulle kunna öppna för säsongen. Stadens planer på att anlägga begravningsplats på marken kvarstår, och inget nytt avtal fanns för discgolfen.

– Det börjar bli kris, dröjer det mycket längre går vi i konkurs, sa Mats Löf, som grundat och driver parken, då.

Oklart om Järva discgolfbana kan öppna i vår

Rekordstart på säsongen

Byggstarten har dock försenats gång på gång, då både förvaltningens reservattillstånd och upphandlingen av första etappen överklagats. Enligt Mats Löf har discgolfparken därför fått tillåtelse att fortsätta enligt sitt gamla avtal så länge.

– Den 3 april hade vi ett möte med de berörda förvaltningarna, då vi kom överens om att vi kan köra på tills vidare. Jag utgår från att vi kommer få fortsätta säsongen ut, säger han.

Och än så länge ser det ut att gå bättre än någonsin förr. I och med coronakrisen och Folkhälsomyndighetens rekommendationer om utomhusaktiviteter där man kan fortfarande kan tillämpa social distansering har tillströmningen till banan ökat, menar Mats Löf. I april var omsättningen 70 procent högre än under samma månad i fjol.

– Från att ha trott att vi ska gå i konkurs, till det här. Det är helt fantastiskt. Folk kommer hit för att ta sina möten med kollegor utomhus eller bara för att röra på sig. Det är väldigt roligt att se, säger han.

Framtiden fortfarande oviss

Vad som kommer att ske när säsongen är över är fortfarande inte klart.

– Osäkerheten är påfrestande, men jag jobbar på som att begravningsplatsen aldrig kommer bli av. Förhoppningsvis vill staden ta ansvar ekonomiskt nu under kristider, och inser att det är en onödig utgift. Men vi får se vad som händer, säger Mats Löf.

Även maj månad ser än så länge ut att bli en succé för banan.

– Folk trotsar regnet och kommer ändå, det har varit en gedigen tillströmning och en stor ökning jämfört med förra året. Det är härligt så många vill ta sig ut och aktivera sig tillsammans i dessa tider, säger Mats Löf.