Ur askan. Katarina Södra skolas nedbrynna gymnsatiksal ska delvis byggas upp igen. Gavlarna på Östgötagatan bevaras. I huset blir det turkiskt bad och dyra bostäder. Foto: ARKLAB

Rekordpriser: Så dyra blir lyxlyorna i hamamhuset på Södermalm

Den som vill ta hissen hemifrån ner till Södermalms första turkiska bad kommer behöva en tjock plånbok. Nu ska de 16 exklusiva lägenheterna i hamamhuset på Östgötagatan säljas – till rekordhöga priser.

  • Publicerad 11:39, 24 aug 2017

Trottoaren utanför Katarina Södra skolas gamla nedbrunna gymnastikhall har spärrats av och en stor lyftkran är satt i arbete innanför ruinens murar.

Här har rivningarna påbörjats inför byggstarten av det som ska bli Söders första hamam och de 16 lyxvåningar som mäklarna hoppas ska vara klara våren 2019.

De har tidigare flaggat för att det här kommer att bli Södermalms dyraste lägenheter någonsin.

Se bilderna – lyxlägenheterna i Hamamhuset på Söder snart till salu

"Svindlande summor"

Nu är prislistan satt inför helgens säljstart. Lägenheterna, som växlar i storlek från 50 till 170 kvadratmeter, kommer att kosta mellan 150-200 000 kronor kvadraten.  

Hamamhusets billigaste lägenhet, en tvåa på 49 kvadratmeter, går på drygt 7,6 miljoner. Dyrast är de två duplexlägenheterna, femmor i två plan med enorma gavelfönster. Båda är runt 170 kvadratmeter och kommer kosta drygt 30 miljoner.

– Det är de häftigaste bostäderna. Det finns inget liknande i Sverige. Det är sådana lägenheter man ser i filmer, som New York-loft. Här gissar jag att familjer kommer att flytta in. Företagare som lyckats väl som vill skapa något unikt för sin familj, säger mäklaren Richard Lagering på Lagerlings.

Prisnivån är jämförbar med vad nybyggda takvåningar med terrasser nyligen kostat på adresser som Nybrogatan på Östermalm.

– Det är svindlande summor men det finns ändå en stor efterfrågan. Man ska ha respekt för att det är jättemycket pengar men det är också väldigt dyrt att bygga i det här huset och det blir bara 16 lägenheter, säger Richard Lagerling.

Ny form. Husets långsidor rivs och byggs upp med nytt utseende. Stora fönster och takterasser planeras. Foto: ARKLAB

Stora delar av huset rivs

Han och hans kollega Felipe Martinez gissar att hälften av hamamhusets lägenheter kommer säljas redan inom ett par veckor och att resten kommer att gå om någon månad.

Hamamet kommer att byggas i bottenplan på huset, vars gavlar med sina stora fönster ska bevaras. Resten av huset rivs och får ett nytt utseende. Långsidorna får stora asymmetriska fönster som sticker ut från fasaden. Högst upp byggs terrasser som tillhör husets två takvåningar.

Nu byggs det turkiska badhuset på Söder

– Det finns inget i Stockholm som håller den här höga internationella nivån. Vi tror på rusning, säger Richard Lagerling om det påkostade bygget på Östgötagatan.

Vision. Våren 2019 hoppas mäklarna att köparna kan flytta in här. Foto: ARKLAB

Vill du bo i hamamhuset?

Nyfiken på mer om hamamhusets bostäder? Här kan du läsa mer och se alla priser http://katarinahamamvip.se/

På lördag är det säljstart. Alla lägenheter säljs till fasta priser. Först till kvarn gäller.

Lägenheterna växlar i storlek, från 50-170 kvm, och priserna ligger mellan 7,6 och 31 miljoner.

Visa merVisa mindre