Smittspridningen ökar. Fler testar sig nu än tidigare i år, men det är inte hela förklaringen till att allt fler personer är konstaterat smittade av covid-19. Foto: Most Photos

Rekordmånga nya smittade – för fjärde veckan i rad

Antalet smittade av covid-19 fortsätter att stiga för varje vecka i Sollentuna, och i resten av landet. Det visar Folkhälsomyndigheten nya siffror som presenterades i dag, torsdag.

  • Publicerad 14:37, 19 nov 2020

Efter en lugnare period under början av hösten började antalet nya konstaterat smittade i Sollentuna öka igen i slutet av september.

Vecka 43, för en månad sedan, noterades nytt veckorekord sedan coronaviruset kom till Sverige med 65 smittade nya fall i Sollentuna.

Och det var bara början – för efter det har varje vecka inneburit nytt rekord: 147 nya fall i vecka 44, 221 nya fall i vecka 45, och 279 nya fall i vecka 46 som presenterades i dag.

1 509 fall i Sollentuna

Totalt har nu 1 509 Sollentunabor konsterats smittade av covid-19.

I hela Sverige är siffran 201 055 personer. 183 personer får för närvarande intensivvård på grund av covid-19 och 6 340 personer har avlidit till följd av covid-19 i landet.

– Det är en fortsatt ökning jämfört med tidigare veckor. Det är en fortsatt mycket allvarlig situation i Sverige, säger Karin Tegmark Wisell vid FHM.

Fler platser på IVA

På onsdagen meddelade Danderyds sjukhus att 95 personer vårdades för covid-19 på sjukhuset, varav sex stycken på intensivvårdsavdelningen (IVA). För att tackla det nya vårdläget har man ökat antalet IVA-platser för covid-patienter från 8 till 16.

Under torsdagen förstärkte Danderyds sjukhus stabsläget .

– Det är ytterligare ett steg upp i beredskapsläget för att kunna prioritera åtgärder och fatta snabba beslut med anledning av situationen vi är i, säger Bernd Schmitz, presschef på Danderyds sjukhus, till Mitt i.

Covid-19 stänger högstadiet på skola i Sollentuna

Provtagningsstation för covid-19 har öppnat i Sollentuna

Biblioteken i Sollentuna stänger i nästa vecka

Markant ökning. Den senaste tiden har varje vecka inneburit nytt rekord i antalet nya sjukdomsfall i covid-19 i Sollentuna. Foto: Folkhälsomyndigheten

Fler nyheter i Vi i Sollentuna

Forskare från Sollentuna söker svar om covid-19

Nyheter "Hoppas bidra till forskningsresultat som kan rädda fler liv" Hjärt- och kärlsjukdom och vissa lungsjukdomar ger ökad risk för allvarliga komplikationer för dem som drabbas av covid-19. Därför har Hjärt-Lungfonden delat ut ett akutanslag till PhD Daniel...fredag 27/11 10:50

Person påkörd av buss på fredagsmorgonen

Nyheter Oklara skador En person är förd till sjukhus efter att ha blivit påkörd av en buss i Sollentuna.fredag 27/11 7:48

”Köpare” tog telefon och sprang

Nyheter De hade stämt träff i onsdags klockan 14.30 i Tureberg där säljaren lämnade över sin mobiltelefon till köparen för att han skulle kunna kontrollera den. Men köparen lämnade aldrig tillbaka telefonen...fredag 27/11 6:40