Rekord för bassängbaden i norrort

Den varma sommaren har lett till besöksrekord för bassängbaden och storförsäljning i kioskerna. – Sommaren är inte slut än men allt pekar mot försäljningsrekord, säger Marcus Erlandsson, kiosk och entréansvarig på Kvarnparksbadet i Danderyd.

  • Publicerad 05:59, 4 aug 2018

Sommarens värmebölja har lett till ett enorm tryck på Stockholms olika bassängbad. Det är inget undantag norr om stan. På Kvarnparksbadet går kiosken mot en rekordförsäljning och på Norskogsbadet i Täby har man haft fullt hus hela sommaren.

– Det har varit ett väldigt tryck. De första veckorna i juni var det helt enormt. Sedan lugnade det ner sig lite i månadsskiftet juni och juli, folk började gå på semester. Men det har fortsatt varit mycket besökare, säger Mimmi Engberg, tillförordnad anläggningsansvarig.

På Kvarnbadet i Vallentuna kommer det med största sannolikhet att bli besöksrekord.

– Jag har bara varit här i ett år, men kollegan som också är ansvarig, har varit här i åtta. Han säger att det är rekord i år. Förra året hade vi fyra dagar med över 1000 besökare, i år jag vet inte ens, så många är det, säger Janne Wesén, vaktmästare och delansvarig på anläggningen.

Badens rengöringsmaskiner har fått gå varma för att poolerna inte ska bli bakteriehärder.

– Normalt gör vi rengöringen var femte dag men i sommar har vi blivit tvungna att göra den var tredje dag för det varit så mycket människor, säger Janne Wesén.

– I sommar har vi testat poolvattnet varje dag för att kolla så det är fräscht. Det enda som det har varit är att vattnet har blivit lite varmt, säger Mimmi Engberg.