Olagliga. Enligt polisen är rejvfester som anordnas utan lov från markägare olagliga. Foto: Mostphotos

Rejvarrangör misstänks för narkotikabrott

Polisen slog till i en husrannsakan och påträffade flera olika narkotiska preparat. Nu har en man häktats misstänkt för narkotikabrott i överlåtelsesyfte. Han uppges även vara arrangör av olagliga rejvfester i Nackareservatet.

  • Publicerad 15:16, 6 jul 2020

Det var den 3 juli som mannen greps misstänkt för narkotikabrott i överlåtelsesyfte.

Polisen gjorde en husrannsakan mot mannens bostad och påträffade flera olika typer av narkotiska preparat.

Han har nu häktats misstänkt för narkotikabrott, uppger polisen på sin hemsida.

Arrangerar rejv

I utredningsarbetet har det också framkommit att mannen är arrangör för flertalet rejvester i bland annat Nackareservatet, något som många boende i området har stört sig på.

– Det är inte ovanligt att det påträffas ett hundratal personer vid dessa rejvfester. Även om alla inte är narkotikapåverkade så förekommer det extremt mycket narkotika på festerna. Vi arbetar brottsförebyggande genom att kontrollera personerna både innan och under festerna. Vi använder oss av både uniformerad och civil personal, säger Markus Khan, förundersökningsledare på lokalpolisområde Nacka, i ett pressmeddelande.

"Festerna är olagliga"

Enligt polisen saknar rejvfesterna vanligtvis tillstånd, som krävs från markägaren, och är därmed olagliga.

– Festerna är olagliga, eftersom ingen har sökt tillstånd varken för en offentlig tillställning eller för att ha fest i ett naturreservat, säger Sofie Ordell, kommunpolis på lokalpolisområde i Nacka.