Kaspar Druml och Andil Dahl driver Reimersholme hotell, som kammat hem priset Årets initiativ 2020. Foto: Sacharias Källdén

Reimersholme hotell vinner Årets initiativ 2020

Coronapandemin tvingade Reimersholme hotell att tänka om för att hålla verksamheten flytande. Nu vinner de Årets initiativ 2020 för sin instats. "Det är kvitto på att vi lyckats göra något som betyder mycket för folk", säger delägaren Andil Dahl.

  • Publicerad 09:18, 4 feb 2021

2020 var inte ett helt enkelt år för Reimersholme hotell. Årets restriktioner gjorde att de fick tänka om för att hålla igång verksamheten. Resultatet blev ett roomservice-koncept – där gäster kunnat beställa både mat och livemusik till rummet, något som Mitt i tidigare skrivit om.

Deras slit får nu erkännande. Hotellet tilldelas det nyinstiftade priset Årets initiativ, som ges ut av Svenska Artisters och Musikers Intresseorganisation, SAMI, som går till verksamheter som på kreativa och smittsäkra sätt hållit igång musiklivet under året.

"Kvitto på att vi lyckats"

Enligt motiveringen har Reimersholme hotell "genom en beundransvärd idérikedom, ett stort engagemang och en imponerande förmåga att snabbt ställa om, lyckats hålla musiken levande under året."

– Det är så jäkla kul. Vi har verkligen jobbat hårt och är av nöden tvungna att hitta på saker för att överleva. Men vi har varit ganska snabba och kreativa, och gjort saker som fungerat. Det här är kvitto på att vi lyckats göra något som betyder mycket för folk, säger Andil Dahl, som driver Reimersholme hotell tillsammans med Kaspar Druml.

Firas med konsert

För att fira priset anordnar hotellet en livestreamad konsert på fredag, med flera kända artister och band, som Bo Sundström, Simone Moreno och Nicolai Dunger.

– Vi har ringt runt till många av de artister som varit med på vår resa, och vi har elva band som ska spela live. Sedan sänds spelningarna både lokalt upp till rummen, men också ut på nätet så folk kan titta in. Det kommer nästan bli som en festival, säger Andil Dahl.

Streamen kommer gå att hitta via Reimers holme hotells hemsida.

Livestreamad konsert på Reimersholme hotell

Line up:
Nicolai Dunger
Ebbot Lundberg
Ale Möller
Olle Linder
LSD
Backlura
Lovisa Samuelsson
Bo Kaspers Orkester
Stella Explorer
Nils Närman Svensson
Italian Job

Konferencier: Josefin Johansson

Konserterna börjar klockan 18.00 och hittas på Reimersholme hotells hemsida.

Visa merVisa mindre