Ägarbyte på gång. I restaurangbyggnaden hade filmregissörerna sina arbetsrum under Filmstadens glansdagar. Foto: Leif Oldenburg

Regissörsvillan till salu – "Behövs en nystart"

Matgästerna har börjat hitta tillbaka efter pandemin, men åren har varit tuffa och orken tryter för Regissörsvillans ägare. Nu ligger den omtyckta restaurangen ute för försäljning.

  • Publicerad 08:15, 4 jun 2022

Dialogen är igång med ett par spekulanter

Mitt i Solna har berättat om de olika turerna kring restaurang Backstugan som stått tom i två år.

Solnaborna saknar krogen, men ägaren själv är inne på någon form av ukrainsk verksamhet och uppges för detta spår föra en dialog med ukrainska ambassaden.

Nu är områdets andra anrika restaurang, Regissörsvillan, till salu.

Pierre Strandelin och Susanne Lundström tog över 2017. Pandemiåren var tuffa. Personalen fick gå när mat- och konferensgäster försvann.

Nu är Pierre ensam ägare och det är dags för något annat.

– Varken jag eller kroppen orkar längre. Jag är 62 och har just opererat axeln, så det är rätt slitsamt. Jag känner att jag nog är klar med det yrkesverksamma livet, säger han.

Ska vara restaurang

Det finns spekulanter, och Regissörsvillan ska fortsätta vara restaurang, tycker Pierre Strandling. För egen del har han ingen brådis med att lämna.

– Jag tror att alla i området vill ha restaurang här. Underlaget finns, och jag har gjort en del satsningar med nya möbler och förberett för större uteservering. Men det behövs en nystart.

Vad tror du det landar i?

– Dialogen är igång med ett par spekulanter. Jag skulle tippa på ett ännu bredare koncept och utökade öppettider. Men vi får se vad det blir.

Regissörsvillan ligger ute för drygt två miljoner kronor.