Tallink stoppar avgångar på obestämd tid, medan Birka Cruises meddelar att trafiken lär gå som vanligt från den 8 april. Foto: Mostphotos

Rederier ställer in samtliga resor till och från Stockholm

Birka Cruises ställer in alla sina kryssningar till och från Stockholm med anledning av coronaviruset. Även Tallink Silja stoppar sina passagerarfärjor och Viking Line ställer in samtliga avgångar med Viking Cinderella.

  • Publicerad 09:34, 15 mar 2020

Birka Cruises avgångar från den 15 mars och fram till den 7 april berörs av beslutet.

Under rådande situation ser vi inte att det är möjligt att upprätthålla vår ordinarie kryssningsverksamhet under de närmaste veckorna”, skriver kryssningsarrangören på sin hemsida.

Kan omboka kostnadsfritt

Planen är att trafiken ska gå som vanligt igen den 8 april och de som bokat kryssningar då berörs i nuläget inte. Du som drabbas kan kostnadsfritt boka om din resa eller avboka den.

UD:s beslut: Svenskar avråds från utlandsresor

Kryssningsarrangören kommer personligen ringa de som drabbats och uppmanar resenärer att inte själva ringa in.

”Vi beklagar att vi tvingats fatta detta beslut och hoppas att få hälsa dig välkommen ombord snart igen”, skriver Birka Cruises.

Oklart när färjor går igen

Även Tallink Siljan ställer in persontrafiken till Lettlands huvudstad Riga. Färjorna ställs in från och med måndagen den 16 mars. Det är oklart när trafiken återupptas igen, skriver Tallink på sin hemsida.

Rutten Tallinn–Stockholm ställs också in från och med den 15 mars. Resenärer som berörs av de inställda färjorna kommer att bli kontaktade.

Viking Line har också ställt in alla kryssningar med Viking Cinderella från den 16 mars till den 16 april. Det skriver rederiet på sin hemsida. Rutten går dagligen mellan Stockholm och Mariehamn.

Berörda resenärer kommer att kontaktas de kommande veckorna för ombokning eller avbokning.

UD avråder från resor

Däremot kommer godstransporten mellan Paldiski–Kappelskär att fortsätta så länge gränsen mellan Estland och Lettland fortsatt är öppen.

Svenska utrikesministern Ann Linde (S) meddelade på lördagen att UD avråder från icke-nödvändiga resor till andra länder med anledningen av coronaviruset.