Derby. Valentino Rasulo Pidre (Redbrick City FC) utmanar Ismael Lindqvist (spårvägen FF) under det första Skarpnäcksderbyt. På måndag är det dags igen. Foto: Alexander Rydgren

Redbrick laddar för superlokala derbyt

För andra gången någonsin är det dags för ett äkta Skarpnäcksderby i herrfotbollens division 4. Och uppstickaren Redbrick City FC bjuder in alla till fotbollsfest.

  • Publicerad 15:03, 14 aug 2019

Sassan Mostofi, 30, har bott i Skarpnäck sedan 2001 och är en av sex grundare till Skarpnäcks yngsta fotbollsklubb. Redbrick City FC (döpta efter Skarpnäck-husens röda tegel) har gjort en snabb resa upp genom seriesystemet sedan grundandet 2015, och är redan ikapp anrika lokala klubben Spårvägens FF som man på måndag möter i säsongens andra Skarpnäcksderby.

– De har funnits sedan 1919, så det är lite skillnad. Första derbyt vann Spårvägen med 2-0 och det kom 300 personer till Skarpnäcksfältet. Nu hoppas vi på mycket publik igen! Det är ganska unikt med ett rent stadsdelsderby, säger Sassan Mostofi som utöver att vara grundare är såväl spelare som ordförande i föreningen.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

Ambition för Redbrick City sträcker sig bortom dagens herrlag. Målet är i första hand att starta ett damlag, och på sikt barn- och ungdomsverksamhet för såväl flickor och pojkar.

– Vi vill utvecklas framåt och tänka långsiktigt. Grundtanken med klubben är att aktivera ungdomar i Skarpnäck, säger Sassan Mostofi.

Klassiska Spårvägen å sin sida har inte visat någon fientlighet mot den unga uppstickaren, menar Sassan.

– Nej, vi har en bra relation och många spelare hos oss har tidigare spelat i Spårvägen. Så spelarna är vänner utanför planen, även om vi är konkurrenter på den. Det är en positiv konkurrens, säger han och fortsätter:

– Vi vill bjuda in Skarpnäcksborna till en fotbollsfest på måndag, som står för kärlek och gemenskap.

Skarpnäcksderbyt

Redbrick City FC - Spårvägens FF, Division 4 Mellersta.

Måndag 19 augusti.

Avspark: 20.00

Skarpnäcks sportfält, plan 3.

Fri entré.

Försäljning av fika och Redbrick-kläder.

Visa merVisa mindre