Den nya skejtparken har snabbt blivit populär. Foto: Pekka Pääkkö

Redan konflikter i nya skejtparken i Gubbis

Innan skejtparken i Gubbängen ens är invigd har det redan blivit konflikter mellan skejtare och kickbike-åkare. – Jag försökte snacka med dem, men det blev tjafsigt, säger Joakim Lindskog som var där med sin 5-åriga dotter.

  • Publicerad 11:59, 6 jul 2017

Lokaltidningen Mitt i söderort besökte i förra veckan den nya Skejtparken vid parkleken Nybygget i Gubbängen. Parken är ännu inte invigd, men har snabbt blivit populär. Men det har också redan blossat upp konflikter.

Joakim Lindskog från Enskede och hans 5-åriga dotter var där i tisdags kväll tillsammans med en kompis och dennes dotter för att åka kickbike. Tiden var avsatt för kickbike-åkare.

– Det var var inte så många föräldrar där, utan mest barn som skulle åka kickbike och ett gäng skejtare som vägrade att sluta åka. Det kom fler och fler skejtare, säger han.

Både Joakim Lindskog och hans dotter gillar den nya skejtparken.

Joakim Lindskog försökte hitta en lösning.

Det blev lite för hätsk stämning så vi struntade i det. Vi försökte åka men tjejerna blev skraja.

Joakim Lindskog

– Jag försökte snacka med dem och föreslog en kompromiss. Jag sa att de kunde använda två tredjedelar om barnen fick åka på en tredjedel, men det kunde de inte köpa och det blev tjafsigt.

Dottern blev ledsen och rädd.

– Det blev lite för hätsk stämning så vi struntade i det. Vi försökte åka men tjejerna blev skraja.

Joakim Lindskog och hans dotter stannade bara en liten stund till innan de åkte därifrån.

– Jag tycker att skateboardåkarna är fantastiska och det är roligt att titta när de åker. Men på andra ställen har det hänt olyckor när de kolliderar med kickboard-åkande barn. För allas skull är det därför bra att de inte åker samtidigt. Stockholms stad har statt upp jättebra regler för hur tiden ska delas upp. Det borde ju bara vara att följa dem, säger Joakim Lindskog.

Tiden är uppdelad för skejtare och kickbike-åkare

Varannan dag är det kick board mellan 12 och 17 och skateboard mellan 17 och 22 och varannan dag är det tvärt om. På förmiddagarna kan alla åka.

På sociala medier har det också skapats en diskussion om vem skejtparken är till för. Någon föreslår en åldersgräns fram till klocka 22 på kvällen. Parkleken skriver själva på sin Facebooksida att det är en öppen fritidsverksamhet tänkt för barn och unga, samt deras föräldrar.

– Jag ska försöka få med mig lite fler föräldrar så att vi kan stötta barnen, säger Joakim Lindskog, som är väldigt förtjust i den nya skejtparken:

– Den är superbra, den har lite utmaningar, men är väldigt snäll och böljande. Min dotter är besatt och vill åka varje dag, det är jättekul. Jag funderar till och med själv på att börja åka skateboard igen, säger han.

Fakta

Det här gäller i parken

Måndag: Kickbikes 12-17 Skateboard 17-22

Tisdag: Skateboard 12-17 Kickbike 17-22

Onsdag: Kickbike12-17 Skateboard 17-22

Torsdag: Skateboard 12-17 Kickbike 17-22

Fredag: Kickbike 12-17 Skateboard 17-22

Lördag: Skateboard 12-17 Kickbike 17-22

Söndag: Kickbike 12-17 Skateboard 17-22

Visa merVisa mindre