Rebecca Petersons succé fortsätter i US Open

Sverigeettan från Järfälla, Rebecca Peterson, tar US Open med storm. Nu är hon klar för den tredje omgången och kan få möta någon av världsspelarna, Serena eller Venus Williams vid en vinst där.

  • Publicerad 08:50, 31 aug 2018

Rebecca Peterson, 23, från Järfälla gör succé i US Open. Hon blev precis klar för den tredje omgången efter seger mot amerikanskan Vania King i två raka set (7-5, 6-1).

– Det är alltid svårt att möta hemmaspelare. Oftast spelar de lite bättre och har med sig publiken. Men jag tycker att jag hanterade det bra och jag höjde mig framför allt i andra set, säger hon till Radiosporten.

Klättrar på världsrankingen

Under året har Rebecca Peterson rusat på världsrankingen från 196 till plats 61 och är nu rankad etta i Sverige.

Segern mot amerikanskan gav henne 156 000 dollar (cirka 1,4 miljoner kronor) i vinstpengar. Men det kan bli mer. I nästa match, som spelas idag fredag, möter hon Kaia Kanepi från Estland som just nu är rankad 44 i Världen.

Vid en vinst för Rebecca Peterson i den matchen ställs hon mot någon av systrarna Serena Williams eller Venus Williams som spelar mot varandra i den tredje omgången.

– Det är mitt bästa resultat i en grand slam så givetvis värdesätter jag det väldigt högt, men jag är inte nöjd här, säger Rebecca Peterson.