Rebecca i storform – skrällde i Franska öppna

Rebecca Peterson är vidare till andra rundan i Franska öppna. Den 22-åriga Järfällatjejen vann överraskande i huvudturneringens första match mot Su-wei Hsieh, tidigare världsetta i dubbel, med 6–4, 6–3.

  • Publicerad 08:31, 29 maj 2018

– Jag är jätteglad. Det var en del nerver, säger Rebecca Peterson, som aldrig tidigare har spelat huvudturneringen i Paris, till SVT Sport.
Matchen mot den 32-åriga taiwanesiskan spelades på bana 4, direktsändes på Eurosport och fick stor uppmärksamhet – men det hade Rebecca Peterson uppenbarligen inga problem med.

”Jag utnyttjade mina styrkor”

– Jag hanterade mig själv bra och hade bra fart i slagen, jag utnyttjade mina styrkor på ett bra sätt, säger hon.
Tidigare i maj vann Rebecca Peterson en ITF-turnering på grus i franska Cagnes-sur-Mer och tog sig för första gången i på topp 100 i världen.

Har redan tjänat drygt 800 000 kronor

Uppenbarligen håller formen i sig, för i Paris vann hon tre kvalmatcher och har nu alltså dessutom tagit sig vidare i en Grand Slam-turnering för första gången
I Paris är Rebecca Peterson rankad 97:a, men hon tog kommandot direkt i matchen mot 49-rankade  Su-wei Hsieh. Segern innebär att hon redan har tjänat minst 807 000 kronor, det är vad förloraren i andra omgången får.

Tuff rumänska i andra omgången

Men kanske kan 22-åringen från Hummelmora skrälla vidare. I andra omgången ställs hon mot 31-seedade rumänskan Mihaela Buzarnescu.
– Det kommer att bli en tuff match. Jag har mött henne tidigare och det brukar vara tuffa matcher, säger hon till Sportbladet.