Rebecca återfick sin ring via Facebook

I flera veckor var ­Rebecca Nordins ring borta. Samtidigt cirkulerade den på bild i en efterlysning på Facebook. Efter flera tusen delningar kom den till rätta. – Jag blev jätteförvånad. Och superglad! säger hon.

  • Publicerad 15:05, 20 apr 2015

Rebecca Nordin märkte inte när hon tappade sin ring i en grushög på Mariatorget för några veckor sedan. Ringen var en studentpresent från mamma och pappa och en kär ägodel som Rebecca absolut inte ville slarva bort.

– Jag kunde inte förstå var den tagit vägen. Jag letade igenom hela lägen­heten men den fanns ingenstans, berättar hon.

Vad hon inte visste var att Christine Rosell och hennes sambo Martin Wulff, två för Rebecca helt okända personer, hittat ringen och efterlyst ägaren på Facebook.

– Martin hittade ringen på grusgången vid Mariatorget. Han stod och petade på den med foten och tänkte först sparka iväg den. Men när han fick syn på gravyren ”Från mamma och pappa på studenten” så tog han upp ringen, säger Christine.

Hon tyckte synd om ägaren som förlorat sin fina ring och ville se om skulle kunna komma ägaren på spåren med en efterlysning på Facebook. Christine lade upp ett foto och skrev var ringen upphittas och hur den såg ut, men utelämnade årtalet i gravyren. Det skulle hon använda för att kontrollera att rätt ägare gav sig till känna.

– Jag trodde faktiskt inte på det själv, att den skulle komma till rätta. Men jag kände att jag ville göra det jag kunde.

Tretton timmar och 14 500 delningar efter att Christine Rosell klickat på ”skicka” för att publicera bilden fick hon ett sms.

”Det är min ring” skrev Rebecca Nordin.

– Jag bara skrollade mitt flöde och så plötsligt såg jag min ring där. Det var en kompis till mig som hade delat statusen, berättar Rebecca.

– Det var helt sjukt. Jag blev jätteförvånad över att så många hade delat efterlysningen. Och superglad! säger hon.

Glad blev även Christine Rosell.

– Jag verkligen hörde i telefon hur lycklig hon var. Både hon och jag bara: wow! att det funkade! Det är helt otroligt.

Fakta

Fler saker som kom till rätta via Facebook

Katthonan Harry: Försvann från Vasastan i början på juni 2014. Två månader senare hitta­des hon i Täby. En efterlysning på Facebook gjorde att Harry hittade hem igen.

Drömcykeln: När Gabriella Svärdhs 8-årige son blev bestulen på sin drömcykel på Lidingö tog hon saken i egna händer. En timme efter att hon efterlyst cykeln på Facebook hittades den.

Nyckelknippa: Tappades i Sjöstan. Ägaren återfanns. genom en efterlysning i en grupp på Facebook.

Visa merVisa mindre