Till salu. En blivande vindsvåning på Karlbergsvägen är till salu för 49 500 000 kronor. Foto: Niclas Magnusson

Råvind till salu för 50 miljoner

En råvind på Karlbergsvägen omvandlas till en vindsvåning på närmare 300 kvadratmeter. Det här är Vasastans just nu dyraste bostad till salu.

  • Publicerad 13:56, 22 apr 2022

En del bor
i villa och vill flytta in till stan.

Är du sugen på att flytta och har 50 mille på fickan? Vasastans dyraste lägenhet just nu ligger på Karlbergsvägen 45 och består av en råvind på 275 kvadratmeter.

Den blivande sjurummaren ligger ute för 49,5 miljoner kronor vilket innebär ett kvadratmeterpris på 180 000 kronor.

Förråd för boende

Två tornrum med fem meters takhöjd, öppen spis, bastu och en terrass på tio kvadratmeter ingår.

Tidigare har vindsutrymmet varit förråd för de boende i fastigheten.

– Lägenheten blir väldigt häftig och unik i sitt slag. Det finns få vindsvåningar i den storleksklassen ute till försäljning i innerstan, säger Josefin Sjöström, vd och registrerad fastighetsmäklare på Simon Crest fastighetsmäkleri.

Vinden håller just nu på att omvandlas till bostad och köparen får själv vara med i byggprocessen och tycka till. Men den möjligheten stängs snart, inflyttning är planerad till juni i år.

– Det är ett speciellt objekt, det är inte alla som kan föreställa sig hur det kommer att se ut när det är klart, säger Josefin Sjöström.

Köper folk bostäder som är så pass ofärdiga?

– Det gör de. Vi säljer nästan bara den här typen av projekt och det brukar gå snabbt. Nu är den här lägenheten väldigt dyr, vilket gör att det inte är lika många spekulanter. Men den har fått många klick. Sist jag kollade var det 43 000, den har legat ute i en månad.

Vilka hör av sig?

– Bland annat egenföretagare, vd:ar och styrelseproffs. Per automatik är det höginkomsttagare, och eftersom lägenheten är så pass stor och har många rum är det familjer som är intresserade.

– En del bor i villa och vill flytta in till stan, och det här är ju lite som en villa på taket.