Flytt. Sprängningar i samband med Förbifarten har jagat råttor till parklekshuset i Stråket i Hässelby strand. Foto: Privat/Mostphotos

Råttinvasion stängde parklekshuset i Stråket

Sedan en tid tillbaka har parklekshuset i Stråket stått tomt. Det måste det göras något åt, menar en granne.

  • Publicerad 12:08, 16 sep 2020

För ungefär tio år sedan rustades parkleken Stråket upp, men sedan ungefär ett år tillbaka har själva parklekshuset stått tomt.

Efter att en trasig ruta inte lagats på flera månader hörde en läsare av sig till StockholmDirekt. Läsaren har också noterat att platsen blivit en samlingsplats för ungdomar.

– Här har vi ett hus som kostat massa pengar, men som inte används. Det tycker jag man ska göra något åt, att det antingen används för lek, eller att man gör det till en ungdomsgård med tillsyn, säger läsaren, som vill vara anonym.

Sanitära skäl

Huset har varit stängt på grund av råttor som jagats dit av sprängningarna för Förbifarten, menar Andrea Hormazabal, avdelningschef för barn och unga på stadsdelsförvaltningen.

Nu, när sprängningarna avtagit lite, ska förvaltningen ska göra nya mätningar för att se hur det står till med råttproblemet.

– Vi ska utreda saken och se över om problemen kvarstår, säger Andrea Hormazabal.

Pop up-fritids

Att parken blivit en mötesplats för unga har hon koll på.

– Vi har också sett att ungdomar samlas där, så vi har sett över möjligheten att ha en pop up-fritidsverksamhet utanför i höst.

Den verksamheten skulle i så fall inte vara i huset, utan utgå från parkleken.

Parkleken Stråket

Ligger vid Strandligen 19.

Anlades redan på 60-talet.

En stor upprustning av parken gjordes, och invigning skedde 2011.

Här finns gungor och klätterställningar, och det är nära till gräsytor.

Visa merVisa mindre