Foto: Nils Bergendal

”Rätt mycket bröd”

I snart tjugo år har Anders och Måns levererat faktabaserad humor. Nu har deras podd ”Så funkar det” blivit en turnérande scenföreställning. Under året gör den ett stopp i Enköping. Vi fick en pratstund med Anders ”Ankan” Johansson.

  • Publicerad 09:19, 28 feb 2020

Det är inte varje dag man är i Enköping. Det är ­första gången faktiskt.

Förra veckan hade humorduon Anders och Måns premiär för föreställningen Så funkar det – The show. En föreställning som rosats av kritikerna och vårens föreställningar är i princip redan slutsålda.

– Det är jättekul, det mesta är slutsålt. Eller det är det, förutom i Skellefteå av någon anledning. Jag vet inte vad Skellefteå har mot oss? säger Anders Johansson som tillsammans med Måns Nilsson hunnit avverka sju av de 40-talet föreställningarna den här våren.

Därefter väntar en höstturné. Det andra stoppet på den turnén gör duon, den 24 september, i Enköping på Joar Blå.

– Det är inte varje dag man är i Enköping. Det är första gången faktiskt. Det ska bli kul och det säger jag inte bara för att vara artig. Det ska bli kul, jag har ju inte så många andra anledningar att åka till Enköping bara sådär, säger Anders Johansson,

Showen bygger på stor del på frågor som skickats in av lyssnare till programmet. Av frågorna gör duon sedan vad som skulle kunna kallas för faktabaserad humor.

– Det låter supertråkigt, men det är ju inte det. Vad är folk intresserade av? Hockey eller fotboll kanske man tänker. Men folk är intresserade av lite allt möjligt och det är väl det som är vår USP någonstans. Den här nördighetsgrejen, säger Anders.

Kan du ge en hint om av vad showen handlar om?

– Vi förändrar den lite efterhand, men den handlar rätt mycket om bröd... och stenåldersmatematik... och marina däggdjur, eller marina däggdjurskonstruktioner skulle man kunna säga... å lite om psykologi och hur sjöväderrapporten har påverkat oss genom åren... Och så blir det lite om katter också.

Vad? Så funkar det – the show, med Anders & Måns.

Var? Joar Blå, Enköping.

När? Torsdagen den 24 september klockan 19.30.

Visa merVisa mindre

50 bilbatterier har stulits på kort tid

Nyheter Blev av med plånboken på Coop, ny batteristöld mot Återbruket och så en förare med fyrtal i brott.måndag 18/1 13:12

Smyckestjuv utgav sig för att vara sjuksköterska

Nyheter Fult är bara förnamnet. Åldringsbrott. Under söndagseftermiddagen utsattes en 95-årig kvinna för en fräck stöld – av en "sjuksköterska".måndag 18/1 12:07