På lördag fylls Tele2 Arena av förväntansfulla flick- och pojklag för matcher i Sanktan. Foto: Läsarbild Mostphotos/privat

Råsundas tjejer ska spela på Tele2 Arena

Den 8 september är det S:t Eriks-Cupens dag på Tele2 Arena, med över 20 Sanktanmatcher för både pojkar och flickor. Ett av lagen som är utvalda att spela på Tele2 är Råsunda IS F07.

  • Publicerad 09:31, 4 sep 2018

– Vårt lag blev utvalt till att spela en av sina matcher i S:t Eriks-cupen på Tele2 Arena, där vi möter Värtans F07. Spänningen är stor och hela laget ser fram emot att få spela på en riktig arena, säger tränaren Lena-Maria Carlson.

Råsunda IS F07 är Solnas breddlag för tjejer födda 2007, med viss uppbackning från 08:or och 06:or. Spelglädje och kamratskap står i fokus före resultat i laget. I Råsunda är alla välkomna oavsett nivå. Spelarna roterar på olika positioner och alla får speltid istället för att toppa laget.

Det ska bli väldigt kul och roligt men också pirrigt

Under en av träningarna inför lördagens match var spelarna ändå spända på att få spela på en så stor arena.

– Det ska bli väldigt kul och roligt men också pirrigt eftersom det är en så stor och känd arena. Vi ser fram emot att känna hur det känns att spela där vi förut sett matcher från läktaren. Vi tycker att vi har ett bra lag och det ska bli roligt att möta Värtan, säger Ellen Carlson och Cornelia Sundström tillsammans.

Diskussioner med spelarprofiler

Utöver massor av matcher i Sanktan blir det under dagen flera paneldiskussioner så som ”Framtidens förebilder” och ”Fotbollens kraft” med inbjudna deltagare som Cathrine Dahlström, back i Hammarby IF, och Markus Johannesson, expertkommentator på SVT och tidigare lagkapten i Djurgårdens IF.