Svindlande höjder. Bostaden är totalrenoverad och en inredningsarkitekt anlitades för att skapa en "lägenhet som är ingen annan lik". Foto: Bostadsmedia för Urban by ESNY

Råsunda vattentorn mest klickat på Hemnet

Många suktar efter att bo högst upp i vattentornet i Råsunda – bostaden är veckans klickraket på Hemnet med över 55 000 visningar.

  • Publicerad 11:20, 6 maj 2022

Till det facila priset (ja, alltså utgångspriset) av 11 miljoner kronor kan man få bo högst upp i det gamla vattentornet i Råsunda.

Och det tycks locka, annonsen var den mest klickade på bostadssajten Hemnet förra veckan, med 55 100 sidvisningar.

Lägenheten på 3,5 rum är byggd i två plan med spiraltrappa upp till terrassen, där man kan glutta ut över Stockholms innerstad. Tröttnar man på det kan man vända blicken mot Råstasjön.

Pascal Georgsson, mäklare på Urban by ESNY, bekräftar suget och säger att lägenheten drar folk från hela stan.

– Jag var redo för att intresset skulle vara högt men det är självfallet jättekul att det blev Sveriges mest besökta bostad och fantastiskt kul att den ligger i Solna.

Vad lockar mest?

– Det är helt klart utsikten som får mest uppmärksamhet då lägenheten ligger på en av de högsta punkterna i hela Solna. En del spekulanter väljer att stanna kvar en stund vid fönster och ute på terrassen.

Hotades av rivning

Råsunda vattentorn invigdes 1910 och turligt nog styrde man av planerna på att riva det när det avvecklades på 50-talet. Tornet tjänade under en tid som lagerlokal och senare som konstnärsateljéer.

1990 antogs en ny detaljplan som medgav bostäder och tornets insida byggdes om till åtta bostadsrätter.

Råsunda vattentorn är ritat av arkitekt Sigge Cronstedt som även ligger bakom Hagalunds kyrka (1906) och Sturebadet i Stockholm (1902).