" Vi är ett hus mot rasism och det provocerar dessa individer", säger Johan Rådmark Foto: Läsarbild Google streetview

Rasistiskt klotter på Folkets hus i Boo

Natten till fredagen den 20 april klottrades Boo Folkets hus i Orminge, ner med rasistiskt och nazistiskt klotter. – Vi polisanmälde händelsen så fort vi upptäckte klottret, säger Johan Rådmark, chef på Boo Folkets hus.

  • Publicerad 14:34, 24 apr 2018

Det var på fredagsmorgonen som klottret upptäcktes. På baksidan av byggnaden hade en eller flera personer klottrat rasistiska budskap och hakkors.

– Det här är ett hatbrott och vi har polisanmält händelsen, säger Johan Rådmark.

Det är inte första gången som Boo Folkets hus drabbas av skadegörelse med rasistiska budskap.

– Vi har drabbats tidigare av den här typen av budskap, för ett halvår sedan var det nazistiska klisterlappar vid huset från den nazistiska organisationen Nordiska motståndsrörelsen. Det provocerar dessa individer att vi är ett hus mot rasism, som värnar om demokrati och medmänsklighet, säger Johan Rådmark.

Tror du det finns ett samband mellan nazistflaggorna som hissades och det här klottret?

– Utan tvekan, helt övertygad att händelserna hör ihop, säger Johan Rådmark.

Enligt kommunpolisen Johan Kust är det inte speciellt vanligt med den här typen av skadegörelse i Nacka men det förekommer.

– Vi är förberedda på den här typen av skadegörelse från personer med olika ideologisk bakgrund. Även om det inte är så vanligt, säger Johan Kust.

Johan Kust kan inte kommentera om det finns något samband mellan klottret på Boo Folket hus och nazistflaggan som hissades i Tyresö.