Vaccinerade. Över två miljoner svenskar har nu fått en dos, meddelar Karin Tegmark Wisell. Foto: Mostphotos/FHM (kollage)

Rapport: 179 smittade i Sigtuna

Smittspridningen är fortsatt hög, meddelade Folkhälsomyndigheten under sin veckoliga presskonferens. I Sigtuna kommun registrerades 179 fall, något färre än veckan innan.

  • Publicerad 15:30, 23 apr 2021

Det ser ut nu att ha stabiliserat sig på en väldigt hög nivå

Arbeta hemifrån och avstå från sociala sammanhang. Det uppmanade Folkhälsomyndigheten (FHM) om under dagens presskonferens.

Den veckoliga coronarapporten visar att smittspridningen är fortsatt hög i Sverige. Även i Sigtuna kommun, där totalt 179 nya fall har registrerats.

– Det stora budskapet som ni måste ta med er från den här presentationen det är att smittspridningen fortsatt är hög. Det krävs avstånd, det krävs så få kontakter som det är möjligt, säger Karin Tegmark Wisell, avdelningschef på FHM.

Dessutom registrerades fyra nya fall av avlidna i covid-19 under veckan. Sigtuna klev nu över 100-strecket med totalt 102 döda i covid-19 sedan pandemins start.

Sverige och Stockholm

Avdelningschef på FHM, Karin Tegmark Wisell, meddelar att smittspridningen är fortsatt hög i landet, men att nivåerna ser ut att ha stabiliserats.

– Tittar man i Sverige på fall av covid-19 per vecka så ser vi under de senaste två månaderna, sedan vecka 3 och 4, på nationell nivå har vi haft en ökning vecka till vecka i antalet fall, säger hon.

– Det ser ut nu att ha stabiliserat sig på en väldigt hög nivå.

I Stockholms län rapporterades 9539 nya fall av covid-19 under vecka 15, en liten ökning jämfört med vecka 14 (9395 fall).

Under dagen meddelade FHM även att lättnader i restriktionerna förlängs till den 17 maj, med anledning av det ansträngda läget i sjukvården.

Vaccinationer

Till och med torsdagen hade över två miljoner svenskar fått minst en dos vaccin.

Fas 3 inleds i Stockholm – nu är det 60-plussarnas tur

Totalt har 6 480 personer i Sigtuna fått sin första vaccindos fram till vecka 15 och 17 procent av den vuxna befolkningen har fått dos två. Det är en lägre andel än i de flesta andra kommuner.

– Vaccinera dig om du får möjligheten. Skydda dig själv och skydda andra, men fortsätt också med alla andra åtgärder som vi rekommenderar, säger Karin Tegmark Wisell under presskonferensen.

Fyra döda i Sigtuna vecka 15

Antal nya bekräftade fall i Sigtuna: 179

Antal avlidna sedan pandemins start (t.o.m 22/4): 102

Andel vaccinerade över 18 år, en dos: 17,29 procent

Andel vaccinerade över 18 år, två doser: 5,52 procent

Källa: Folkhälsomyndigheten/Socialstyrelsen

Visa merVisa mindre

Rapport: Färre smittade i Sigtuna

Nyheter Över 30 procent har vaccinerats Coronarestriktionerna kan lättas i början på juni - om smittspridningen fortsätter att minska. Så här ser coronasiffrorna ut i Sigtuna, enligt FHM.fredag 14/5 12:10

Rekordstor ökning av cykelstölder

Nyheter Elcykelstölder blir allt vanligare. Cykelstölderna i Sigtuna ökade med 62 procent under pandemiåret 2020 jämfört med året innan. Enligt polisens samordnare är största orsaken att allt fler Sigtunabor cyklar.onsdag 12/5 13:47

NHL-stjärnans burgare till Rosersport

Nyheter Restaurangkedjan Brödernas öppnar inom kort Hamburgerkedjan Brödernas, med den svenske NHL-stjärnan Mika Zibanejad som delägare, öppnar upp i Rosersport.onsdag 12/5 11:00

Den blomstertid nu kommer – utan föräldrar

Nyheter Inga stora skolavslutningar för Sigtunas elever Sång, fest och storsamling på skolavslutningen. Det får vänta när Sigtunas grundskolor tar sommarlov.fredag 7/5 13:12