Rånvåg mot Ericssonanställda

Under oktober utsattes flera Ericssonanställda i Kista för rån när de varit på väg till och från jobbet. Nu varnar företaget sina anställda för rånare. I ett internt mejl uppmanas de att vara försiktiga och undvika att gå ensamma på ödsliga platser.

  • Publicerad 10:56, 3 nov 2016

Under oktober har det skett flera personrån i Kista. Rånarna har siktat in sig på kontorsanställda som arbetar i området och flera av de som drabbats är anställda på Ericsson när de varit på väg till eller från arbetet.

Företaget har gått ut med ett internt mejl där de varnar sina anställda för rånarna, och uppmanar de anställda att ta upplysta vägar till och från jobbet.

Enligt mejlet rör det sig om unga rånare, som har rört sig två och två eller i en större grupp.

– Jag kan bekräfta att det skett ett antal personrån och att vi gått ut med ett mejl till våra anställda, i övrigt vill jag inte kommentera rånen i övrigt, det lämnar jag till polisen. Säkerheten för våra anställda är högsta prioritet, säger Johannes Persson, på Ericssons pressavdelning.

Polisen grep några misstänkta personer i förra veckan, men vill inte uttala sig närmare om ärendet i nuläget.

– Generellt sett har det varit yngre som rånar yngre, men i de här fallet har de riktat in sig på tjänstemän som arbetar i området, säger Daniel Matsson, kommunpolis i norra Järva.