FAST. Förhoppningsvis är de rånare som har utfört flera rån mot ungdomar vid Svedmyra tunnelbanestation nu häktade. Foto: Mostphotos

Rånliga längs gröna linjen häktade

De senaste månaderna har ett trettiotal personrån genomförts i nära anslutning till tunnelbanestationer längs Gröna linjen i Söderort. Nu har fyra personer häktats misstänkta för dåden.

  • Publicerad 16:29, 8 feb 2019

Enligt polisen är de fyra personerna misstänkta för en stor del av de senaste månadernas rån.

– Vi har gjort husrannsakningar hemma hos de misstänkta där man anträffat gods som ytterligare styrker misstankarna, säger Henrik Garzon, operativ koordinator vid lokalpolisområde Farsta, på polisens hemsida.

Tonåringar knivrånade vid tunnelbanestation

De häktade personerna är misstänka för rån, försök till rån samt bedrägeri. Ytterligare en person är frihetsberövad och placerad på sluten ungdomsvård.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

Rånen har skett vid tunnelbanestationerna i Rågsved, Högdalen, Bandhagen, Svedmyra, Sockenplan och Gullmarsplan. Främst är det unga personer som har drabbats. Flera gånger har rånarna hotat sina offer med kniv.

– Jag hoppas på en rejäl minskning av personrån längs tunnelbanans gröna linje 19 då de frihetsberövade är misstänkta i ett flertal personrånsärenden, säger Henrik Garzon.