Rånförsök vid förskola i centrala Åkersberga – kvinna skadad

En mamma med två barn utsattes på förmiddagen för ett rånförsök när en person försökte ta hennes bil vid förskolan Färglådan i Åkersberga. Kvinnan skadades och fick föras till sjukhus.

  • Publicerad 16:14, 12 dec 2019

Rånförsöket i centrala Åkersberga inträffade strax före nio på förmiddagen. Enligt polisen försökte rånaren ta bilen från mamman, men lyckades inte och flydde sedan till fots från platsen.

Efter händelsen har Österåkers kommun gått ut med information för att förtydliga att det inte var förskolan som utsattes, utan en privatperson, och att hon och hennes två barn attackerades av rånaren.

Många vittnen

”Föräldern omhändertogs av personal på förskolan och är förd till sjukhus, dock inga livshotande skador. Barnen mår under omständigheterna bra. På plats fanns flera vittnen. Polisen larmades omedelbart” skriver kommunen.

Polisen uppger att bilen ska tas i beslag för att säkra eventuella spår efter rånaren. Ännu har ingen misstänkt gripits.

Ingen gripen

– Vi ser mycket allvarligt på denna händelse och har vidtagit åtgärder enligt våra rutiner, för att säkerställa trygghet för barn, vårdnadshavare och personal, säger Eva Wetterstrand, produktionsdirektör i Österåkers kommun.

– Våra tankar går till familjen, och vi håller en löpande dialog om ytterligare behov av stöd.

Förskolan kommer att ha öppet som vanligt.

Polisen rubricerar händelsen som försök till grovt tillgrepp av fortskaffningsmedel och misshandel.