Foto: Mostphotos

Rånförsök mot guldbutik i Fittja

  • Publicerad 13:04, 19 apr 2016

Uppdaterad 17.40

Enligt polisens uppgifter ska tre gärningsmän ha varit inblandade i rånförsöket mot guldbutiken i Fittja centrum vid lunchtid.

Polisen har bärgat bilen som användes för att köra in i centrum och rånförsöket kommer nu att utredas. I nuläget finns inga misstänkta,

Strax efter klockan tolv på tisdagen larmades polisen om ett rånförsök mot en guldbutik inne i Fittja centrum. Polisen beordrades till platsen efter att ett överfallslarm utlösts.

En personbil körde in i Fittja centrum, och när man försökte att slå sönder fönstret aktiverades ett röklarm. Gärningsmannen ska då ha sprungit från platsen.

– En person körde in med bil och försökte forcera sig in utan att lyckas. Personalen har utlöst ett larm med rökfunktion, berättar Sven-Erik Olsson vid polisens regionledningscentral.

Det finns inga uppgifter om att någon skadats vid händelsen och polisen bedriver nu spaning i området. Inga vapen ska ha varit inblandade i rånförsöket.

En moped/mc ska även ha anlänt till platsen varefter föraren ska ha slängt ifrån sig fordonet och sprungit därifrån. Polisen misstänker att personen har koppling till rånförsöket.

– Jag vet inte exakt var det var, men det finns ingen annan anledning att någon skulle slänga mopeden och springa, säger Sven-Erik Olsson.

I mars inträffade ett väpnat guldrån i Hallunda där gärningsmännen körde in med bil i centrum och forcerade dörrarna till guldbutiken.