Rånare härjar i norrort – man förd till sjukhus

En man har först till sjukhus efter att ha rånats vid pendeln i Häggvik. Rånet är ett i raden av flera i norrort under den senaste tiden.

  • Publicerad 08:11, 14 jan 2020

Sent under natten till tisdagen larmades både polis och ambulans till pendeltågsstationen i Häggvik. Vid tvåtiden var man framme vid stationen och träffade en man som just blivit rånad. Han blödde från benet och fick föras till sjukhus.

Polisen började söka efter de misstänkta rånarna som enligt uppgifter ska ha varit tre till antalet – men utan resultat. En förundersökning om grovt rån har påbörjats.

Flera rån den senaste tiden

Nattens rån är ett av flera kring pendeltågsstationerna i norrort den senaste tiden. Rånarna verkar röra sig kring stationerna i Rotebro och Häggvik.

– Det ganska vanligt med rån vid de här knutpunkterna. Det är mycket folk i rörelse och tjuvar kan utse lämpliga offer på det sättet, säger Eva Nilsson, presstalesperson vid Stockholmspolisen.

Fler nyheter i Vi i Sollentuna

Nu säljer Sollentunahem nästa etapp: 450 lägenheter i Häggvik och Tureberg

Nyheter Kommunen vill se en köpare med långsiktig vision I maj i fjol sålde Sollentunahem 541 lägenheter i Rotebro och Rotsunda. Nu är det dags för den andra försäljningsetappen av tre – då cirka 450 lägenheter i Häggvik och Tureberg ska säljas.tisdag 19/1 5:30

Kontrollen av trängseln i butiker har redan startat

Nyheter 30 tjänstemän på länsstyrelsen jobbar med tillsynen Första veckan med nya covid-19-lagen och länsstyrelsen har redan varit ute och kontrollerat att inte för många kunder släpps in i butikerna: "De har varit väl förberedda. Vi har sett väldigt många...måndag 18/1 16:17

37-årig man dömd för kallblodiga mordet på busstorget

Nyheter Hade karaktären av en avrättning, menar tingsrätten En 22-årig man sköts till döds på busstorget vid Sollentuna centrum mitt på ljusa dagen den 6 februari i fjol. Nu har en 37-årig man dömts till fängelse på livstid för mord och grovt vapenbrott.måndag 18/1 11:32