Rånarna krossade entrédörren när folk utifrån blockerade deras flyktväg. Foto: Mostphotos

Rånare fast – i butiken de rånade

Två män rånade beväpnade med handyxa en butik i Bro centrum. Men då hade rånarna inte räknat med att själva bli fast i butiken. En yngre man från Upplands Bro sitter nu häktad misstänkt för delaktighet i rånet.

  • Publicerad 11:38, 5 jul 2018

Larmet om rånet mot en mindre butik i Bro centrum kom till polisen vid 17-tiden på onsdagen den 27 juni i år. Två beväpnade män hade då under hot tvingat sig till kontanter och en del annat. Gärningsmännen kunde dock inte ta sig därifrån lika snabbt och smidigt som de sannolikt hade räknat med eftersom entrédörren till butiken blockerades utifrån.

– Rådiga personer håller igen dörren från utsidan för att förhindra att de flyr. Men de slog sönder ett fönster och då släpptes de ut, berättar Albin Näverberg vid Stockholmspolisen.

Flyktbilen hittad

De misstänkta männen ska ha försvunnit i en svart bil från platsen. Flyktbilen återfanns, enligt uppgift, i Kallhäll, Järfälla.

– Flyktbilen anträffades dagen efter i Järfälla, bekräftar Albin Näverberg.

Polisen grep redan samma kväll två män misstänkta för rånet. En av männen, som är från Bro, anhölls senare under natten och häktades av jouråklagare i lördags på sannolika skäl misstänkt för rånet.

Brobo hade granat i trädgården – döms till fängelse

Nu har dom fallit i målet mot den 26-årige man som i somras greps i samband med att polisen slog till mot en lägenhet i Bro och där hittade en handgranat, revolver och narkotika.tisdag 20/10 15:29

BLÅLJUS: Bålstabo utsatt för bedrägeri – 180.000 kronor togs

En Bålstabo har utsatts för bedrägeri. 180.000 kronor försvann från hans konto.tisdag 20/10 10:59