Den rånade 18-åringens pappa vill se mer polisnärvaro i Hässelby villastad. Foto: Mostphotos

Rånade pojkens pappa: ”Polisnärvaro behövs”

I går kväll misshandlades och rånades en 18-åring på Viadukten i Hässelby. – Jag tror att det behövs en tydligare närvaro från polisen, de måste visa att de finns här, säger 18-åringens pappa.

  • Publicerad 13:22, 13 jun 2017

Den 18-årige sonen var på väg från sitt hem till Hässelby villastad vid 20-30-tiden i går kväll när han passerade Viadukten, bron över Lövstavägen väster om Åkermyntan.

På en parkbänk satt ett ungdomsgäng.

– När min son gick förbi så sprang en kille fram och sprejade honom med något i ansiktet. En annan kom bakifrån och sparkade ner honom via knät, säger pappan.

Gärningsmännen, som var maskerade, tog enligt pappansonens mobiltelefon, klocka och väska.

– De försökte också ta en ring, men den har affektionsvärde så han knöt handen så de lyckades inte ta den.

Då kom räddaren i nöden: en SL-buss som körde förbi i närheten gjorde att gärningsmännen, som var uppåt tio stycken enligt sonens pappa, sprang i väg.

” Jag tror på föräldravandring, men jag tror inte att man ska gå ut för att ge igen”

Det finns i dagsläget inga misstänkta enligt polisen.

Pappan hoppas att fler börjar nattvandra i Hässelby villastad.

–  Jag tror på föräldravandring, men jag tror inte att man ska gå ut för att ge igen eller hämnas på något sätt. Då blir det omvänd effekt, säger pappan.

Han tror mer på polisnärvaro.

– Att man ger sig på ungdomar på det här sätt är inte bra. Vid vanliga personrån så brukar man inte ta till våld förrän man inte får det man vill ha, men i det här fallet har man börjat med våldet, säger han. Jag tror att det behövs en tydligare närvaro från polisen, de måste visa att de finns här.

”Vi har ju inte jättemycket resurser”

Men just nu finns inga resurser till det, berättar Håkan Thor när Lokaltidningen Mitt i når honom.

– Vi har ju inte jättemycket resurser utöver vår vanliga ingripandeverksamhet, det är den verkligheten vi lever i i dag, säger han.

Resurserna för polisiär närvaro läggs på de platser där lokalpolisområdet bedömer att den största otryggheten finns. Just nu är det främst Hässelby gård.

– Min bild är att vi har varit lugnt i just Hässelby villastad den senaste tiden, jämfört med för några månader sedan. Där har vi sett en positiv trend. För ett tag sedan var det strul mellan ungdomar där, de hamnade i luven på varandra och vissa skolor flaggade för att de hade det lite jobbigare än normalt. Men nu har det blivit bättre, säger han.

Håkan Thor menar att lokalpolisen ständigt följer flödet av ärenden för att löpande prioritera sin verksamhet.

– Vi följer det här hela tiden, säger han.