Rån. Det var vid korsningen Frejgatan/Roslagsgatan i Vasastan som en äldre kvinna utsattes för en halsbandsryckning. Foto: Sacharias Källdén

Rånade äldre kvinna – då grep vittnen in

Plötsligt drog en kvinna av halsbandet från en äldre kvinnas hals. Vad hon troligtvis inte hade räknat med vara att flera vittnen skulle vara på hugget.

  • Publicerad 14:39, 2 sep 2022

Det var runt halvtio på förmiddagen i dag fredag som en äldre kvinna i 80-årsåldern blev utsatt för en halsbandsryckning vid korsningen Frejgatan-Roslagsgatan när hon var ute och promenerade.

– En annan kvinna började promenera nära henne och verkade notera halsbandet. När den äldre kvinnan stannade till grep kvinnan tag i kedjan och knuffade till henne så hon föll till marken, säger Helena Boström Thomas, presstalesperson vid Stockholmspolisen.

Den misstänkta sprang sedan därifrån.

En man såg att att kvinnan hade ramlat och hon berättade vad som hade hänt.

– Mannen sprang då efter tjuven och kom ikapp henne 100 meter bort. Han höll fast henne tills polisen kom. Fler vittnen var inblandande i gripandet, det var väldigt snabbt agerat av allmänheten.

Den äldre kvinnan fick tillbaka halskedjan. Hon ska inte ha skadats fysiskt i samband med händelsen men blev chockad.

– Det var fint att det var så många som agerade, också när det är en äldre person. Tack vare det kunde vi gripa den misstänkta, säger Helena Boström Thomas.

Polisen har inlett en förundersökning om rån.