Foto: Mostphotos

Rån, stölder och attackerande hundar

Två stora stölder från entreprenadföretag har skett de senaste dagarna. Två fall av hundattacker mot andra promenerande mitt i stan finns också med i Blåljusrapporten. Samt ett rån på torget där ungdomar tvingade en pojke att lämna ifrån sig sin jacka.

  • Publicerad 13:24, 15 mar 2021

Grillby förskola, Boglösavägen

Natt söndag - måndag

Stöld. Ett företag som utför arbeten vid Grillby förskola har haft inbrott i en container. Verktyg för omkring 100.000 stals, någon gång mellan kl 16 på söndagen och måndag 07.00.

E18, Annelund

Söndag 19.35

Drograttfylleri. En man i 30-årsåldern är misstänkt för drograttfylleri. Snabbtestet var positivt sedan han kört bil och stoppats av polis.

Riksväg 55, Örsundsbro

Söndag 04.30

Grovt rattfylleri. En man i 25-årsåldern, som inte bor i Enköpings kommun, är misstänkt för grovt rattfylleri sedan han haft 0,69 milligram alkohol per liter utandningsluft. Han fick lämna ifrån sig såväl körkort som bilnycklar.

E18 Grillby

Söndag 01.30

Drograttfylleri. En man i 50-årsåldern fick lämna ifrån sig nycklarna till den lastbil han körde då polisen stoppade honom på E18 i Grillby under natten mellan lördag och söndag. Hans körkort var återkallat sedan tidigare, så utöver drograttfylleriet misstänks han också för grov olovlig körning.

Stora torget

Lördag 21.25

Personrån. Ett gäng på 10-15 unga samlades kring en pojke i 15-årsåldern. De uppträdde hotfullt och tvingade honom lämna ifrån sig sin jacka. Några av de unga var mer drivande än andra och det är främst dem som polisen arbetar för att kunna identifiera. "Personrån av den här typen är ovanliga i Enköping, i det här fallet vet vi i vilken riktning vi ska arbeta för att finna de skyldiga", säger Jonas Rickeborn, samordnare på polisen i Enköping.

Dr Westerlunds gata

Lördag 05.00

Inbrott. En man i 25-årsåldern krossade ett fönster på Pizzeria Picasso och kunde då stjäla en kassalåda med 1.000 kronor i. Larmet gick, vittnen såg honom. Han lämnade platsen till fots och kunde gripas av polis bara några hundra meter från brottsplatsen. Mannen, en västmanlänning, greps, anhölls och har häktning att vänta.

St Larsgatan

Fredag-lördag.

Stöld. Mellan kl 19 på fredagen och 12 på lördagen stals två extraljus från en bil som stod i ett parkeringshus. De är värda 4.000 kronor totalt.

Kryddgårdsgatan

Fredag 15.45

Vållande till kroppsskada. En kvinna blev på fredagen biten i handen av en hund då hon promenerade på Kryddgårdsgatan. En man som var ute med sin hund såg ut att vara påverkad av något, tyckte kvinnan, och den gråa amstaffhunden med vita detaljer såg inte heller pålitlig ut. Och misstanken var riktig. När de möttes bet hunden kvinnan i handen.Han är ännu inte identifierad.

Gustav Dahléns gata

Natt onsdag-torsdag

Stöld. Tre markvibratorer, totalt värda 235.000 kronor, har stulits i Annelund. Ett företag hade de tre vibratorerna stående på ett lastbilsflak. Under natten har de tagits därifrån, högst sannolikt med hjälp av en kranbil.

Återbruket

Torsdag 13.20

Stöld. Tre män som mom i en silverfärgad minibuss blev observerade då de stal två bilbatterier värd 250 kr styck på återbruket i Enköping. De tre hann dock undan innan någon kunde stoppa dem eller polis anlänt.

Kyrkogatan

Onsdag C:a 20.00

Vållande till kroppsskada. En hund med munkorg slet sig från sin ägare och attackerade en annan hunds ägare. När en kvinna på hundpromenad såg den mötande hunden i någon sorts koppel och munkorg valde hon att gå över till trottoaren på andra sidan. Fast det hjälpte inte. Hunden, som beskrivs som "stor och brun", slet sig. Kvinnan hann lyfta upp sin hund, men den attackerande hunden rev henne i ansiktet.

Sångstund för små ska ske stirrande på skärm

Nyheter Det 14 maj hålls en glad sångstund för de allra minsta och deras vuxna. Evenemanget sker via dataprogrammet Teams.torsdag 13/5 1:15

BLÅLJUS: Anhållen för misshandel gjorde motstånd vid gripande

Nyheter En man i 35-årsåldern gjorde motstånd då han greps, misstänkt för grov kvinnofridskränkning och belades med hand- och fotfängsel. Han anhölls senare av åklagare, misstänkt för bland annat två fall av...måndag 10/5 10:08