Visionsbild av den färdigrenoverade Vasagatan. Foto: Sweco Architechts

Räkna med trafikstrul när Vasagatan byggs om på tre platser

Natten mellan 14 och 15 september börjar vägarbeten på tre olika platser på Vasagatan. Staden varnar för att arbetena kommer att göra att det blir svårare att ta sig fram. Arbetet kommer att pågå till nästa sommar.

  • Publicerad 06:00, 14 sep 2020

Arbeten med att bygga om Vasagatan har pågått sedan 2018 och nu är det dags för nästa etapp. Det är tre områden längs Vasagatan som påverkas den här gången:

  • Östra sidan av gatan, mellan Olof Palmes gata och Kungsgatan
  • Västra sidan, mellan Vasaplan och Klara Vattugränd
  • Östra sidan, mellan Vattugatan och ner på Tegelbacken.

Såväl gående som bilister och cyklister kommer att påverkas. Enligt Trafikkontoret kommer det gå att både köra bil och cykla i båda riktningarna längs gatan men cyklister och bilister kommer att behöva samsas i samma körfält.

Ta en annan väg

”Vi rekommenderar den som har möjlighet att använda alternativa vägar och den som behöver passera Vasagatan att vara extra uppmärksam och köra försiktigt”, skriver Trafikkontoret i ett pressmeddelande.

Arbetet går ut på att göra gatan mysigare genom att bland annat bredda trottoarerna och plantera nya träd. Den här etappen kommer totalt 12 träd tas bort. När allt är klart ska 43 gamla träd bli 67 nya.

Första träden på nya Vasagatan är planterade

Skenande nota

Mitt i har tidigare rapporterat om att upprustningen blir rejält mycket dyrare än vad som budgeterats från början – från 124 till 181 miljoner.

Skenande notan: Vasagatans upprustning väntas kosta 181 miljoner