Rågsvedsrapparen Ibbe gjorde succé i Östberga

Hans låtar har fått miljontals streams på Spotify. Igår uppträdde Rågsvedsrapparen Ibbe för jublande lågstadieelever på Östbergaskolan. – Jag vill vara en förebild, säger han.

  • Publicerad 10:20, 9 maj 2018

Solen gassade och körsbärsträden stod i full blom på Östbergaskolan när Fritidshemmens dag firades på tisdagen. Barnen målade, hoppade säck, köade för en ”spådam” och bjöds på korv. Men höjdpunkten var ett uppträdande av hip hop-stjärnan Ibbe från Rågsved.

– Min kompis som jobbar här på skolan frågade om jag ville komma och det kändes självklart. Jag har varit stödperson och hjälpt till att ta hand om grannbarn och alltid känt att jag vill ge tillbaka till barnen. Jag har alltid velat vara storebror. Jag vill vara en förebild säger Ibrahim ”Ibbe” Joaque.

Ibbe bjuder upp barnen att komma fram och dansa.

Får alla att dansa

Barnen sitter först på den lilla läktaren men Ibbe bjuder upp dem att komma och dansa med honom. När låten Mamadou spelas har alla barn bildat en stor ring och Ibbe bjuder in både fritidsledarna och eleverna att komma in och dansa en och en i ringen.

En av de dom dansar breakdance i ringen är Mobou Nije, som går i årskurs 2.

– De drog in mig i ringen. Det var kul.

Vill du själv hålla på med musik när du blir stor?

– Kanske. Fotboll eller basket eller musik.

Ibbe får alla barn på fötter.

Vill förmedla positiv bild

Ibbe har medverkat på flera av Rågsvedsrapparen Lokals låtar. Tillsammans har de gjort ”Du och jag” som streamats 4 miljoner gånger på Spotify och ”Havet är djupt” som streamats 8 miljoner gånger och fått platina.

Jag vill visa barnen att det går att komma från områden som Rågsved eller Östberga och ändå skapa positiv energi som inspirerar människor över hela världen.

Ibrahim ”Ibbe” Joaque.

Nu jobbar han i en studio i Årstaberg. Han säger att han vill göra musik som det inte går sitta still till.

– Jag vill ge en positiv känsla, jag vill förmedla den fina bilden av Rågsved. Och jag vill visa barnen att det går att komma från områden som Rågsved eller Östberga och ändå skapa positiv energi som inspirerar människor över hela världen.