Rågsveds futsal-herrlag i december 2018. Redan när bilden togs var laget serieledare. Foto: Läsarbild Rågsveds if

Rågsveds IF storsatsar på futsal

Att fotboll är en populär idrott är knappast någon nyhet men varianten futsal kanske inte är lika bekant. Rågsved har som mål att ligga i framkant i sporten framöver.

  • Publicerad 16:42, 21 mar 2019

Futsal är en populär sport i Sydeuropa och Sydamerika. I Rågsveds IF bildades de första lagen under hösten 2018, ett dam- och ett herrlag. Sedan dess berättar Robert Isesund, som är ansvarig för barn- och ungdomsverksamheten, att det redan har lett till framgångar.

– I Stockholmsseriens division två kom vårt damlag femma. Herrlaget lyckades vinna både i ligan och kvalmatcherna till division 1, som var i början på mars, säger han.

Rågsveds damlag i futsal. Foto: Rågsveds IF

Stora möjligheter

Robert Isesund menar att om herrarna skulle ta sig upp från division 1 nästa säsong till högsta ligan, Futsal Allsvenskan — då skulle det medföra positiva möjligheter för både klubben och området.

– Matcher i den högsta ligan sänds på Eurosport. Det skulle betyda enormt mycket om ett av våra lag hamnade där, det skulle sätta Rågsved på kartan, säger han.

Futsal spelas fyra mot fyra och belönar spelare som är tekniskt skickliga med bollen. Ofta spelas matcher i inomhussalar men det går även att göra utomhus när vädret tillåter.

– Många spelare i Rågsved gillar upplägget i futsal. De som spelar i våra lag är uppvuxna i området och har varit med i klubben länge. Därför uppmanar jag verkligen alla som bor i närheten att komma och kolla när de spelar, en jäkligt sevärd idrott, säger Robert Isesund.

Platsbrist

Ett problem som föreningen har är att hitta bra lokaler.

– Vi kommer att starta en ungdomssektion i november för futsal. Det känns kul men samtidigt leder det till nya kostnader. Det är svårt att hitta hallar att spela i som inte är för dyra, säger Robert Isesund.