Rågsved gick till slutspel i Brasilien

Först bäst i stan, sen bäst i Sverige. Men när världens bästa lag i streetfotboll skulle koras under Neymar Jr’s five i Brasilien tog det stopp i 16-delsfinalen för Rågsvedslaget RGS 124. – Det var en fantastisk upplevelse, men vi borde ha gått längre, säger Aram Jessem som vill ta revansch nästa år.

  • Publicerad 09:50, 27 jul 2018

Efter att ha krossat ett lag från Kalmar i Sverigefinalen av streetfotbollturneringen Neymar Jr’s five kvalificerade sig Rågsvedsgänget RGS 124 till världsfinalen i Brasilien.

Förra veckan reste de till Sao Paulo för att få visa hur de stod sig i internationell konkurrens.

I streetfotboll spelar lagen fem mot fem och utan målvakt. När ett lag släpper in ett mål måste det plocka bort en spelare från planen. Matcherna pågår i tio minuter, men om ett lag släpper in fem mål innan dess så slutar matchen då.

Till en början gick det resultatmässigt bra. Vinst mot Sydkorea och Tunisien, oavgjort mot Panama och förlust mot Schweiz räckte för att ta sig till slutspel.

Men väl där tog det abrupt slut. Ungerns representanter vann med hela 5-0 och Rågsvedsgänget fick lämna turneringen som till slut vanns av Mexikos representanter.

– Det var självklart en otrolig upplevelse att vara i Brasilien, men det slutade lite för tidigt, säger Aram Jessem som spelar i laget.

”Fokuserade för mycket på motståndarna”

Till vardags spelar fyra av RGS 124-spelarna fotboll i ett lag i Rågsved och den femte i Tyskland.

Jessem berättar att kvaliteten på lagen var klart högre än i Sverige, men tycker ändå att RGS 124 borde ha tagit sig längre.

– Vi fokuserade för mycket på att försöka spela taktiskt. I efterhand inser vi att vi bara borde ha spelat vårt eget spel som förut och inte tänka så mycket på att anpassa oss efter motståndarna.

Men RGS 124 deppar inte ihop för det.

– Snart ska vi sätta oss och planera hur vi ska göra det bättre nästa år. Vårt mål är att vinna Världsfinalen också, förhoppningsvis kan vi göra det redan nästa år.