Rågsved bäst i Sverige – nu väntar Brasilien

De är bäst i Sverige. När VM är över åker Rågsvedsgänget RGS 124 till Brasilien för att spela världsfinal i streetfotboll i Neymar Jr’s five. – Det är en dröm. Nu ska vi visa att vi är bäst i världen också, säger Aram Jessem.

  • Publicerad 09:51, 3 jul 2018

I fjol kom de på andra plats, men den här gången gick det hela vägen. I söndags vann Rågsvedslaget RGS 124 Sverigefinalen i streetfotboll i Neymar Jr’s five. Då vann de med 5-0 mot ett lag från Kalmar.

– Det känns jättebra. Vi mötte dem förra året, så det blev en liten revansch. Vi fick två snabba mål. Det var tuffare i semifinalen mot Joga 163 (från Järva), där vann vi bara med ett mål, säger Aram Jessem.

Reglerna är enkla: Lagen möts med fem spelare på planen och spelar med små mål utan målvakt. För varje mål som släpps in måste det lag som släppt in målet ta bort en spelare från planen. Matchen är slut antingen efter tio minuter eller när ett lag inte längre har några spelare kvar. 

Kan få möta Neymar

Nu är det fotbollsfest i Brasilien som väntar. Den 17 juli reser Rågsvedsgänget till Sau Paulo i Brasilien för att spela världsfinal. Där får de möta vinnarlagen från de andra länderna.

Nu är vi bäst i Sverige. Nu ska vi visa att vi är bäst i världen också.

Aram Jessem, från RGS 124.

– Det är en dröm. Att få spela fotboll där nere är det bästa som finns, säger Aram Jessem.

Och målet är redan klart.

– Nu är vi bäst i Sverige. Nu ska vi visa att vi är bäst i världen också, säger Aram Jessem.

Spelat tillsammans sedan de var barn

Om de vinner även i Brasilien får de möta Neymar och hans kompisar i en match.

– Det vore en häftig upplevelse. Hur det går spelar ingen roll, men det är klart att vi vill vinna den matchen också.

Hela Rågsvedsgänget spelar fotboll till vardags, en i Tyskland och fyra av dem i samma lag i Rågsved.

Vad kommer det sig att just ni är så bra?

– Vi har spelat tillsammans sedan vi var barn, vi är barndomskompisar. Vi kan varandra utan och innan och vet hur vi fungerar. Vi brukar alltid spela fem mot fem på skoj, vi är vana vid det.  Den här gången var vi bra på att analysera det andra laget också. Vi tänkte att om vi är bollförande och de är passiva så kommer det nog att gå bra.

Och det gjorde det ju.