Malin Jakobsson är projektledare och producent på Radio Totalnormal på Götgatan. Foto: Sacharias Källdén/Privat

Radiostation på Söder hotas av nedläggning

Götgatans Radio Totalnormal – som under sina 10 år i etern nått en miljonpublik – är en radiostation av och för personer med psykisk ohälsa. Nu kan radion tvingas lägga ned.

  • Publicerad 12:51, 27 maj 2019

Radio Totalnormal görs som arbetsrehabilitering för personer med psykisk ohälsa, och genom åren har kanalen haft tusentals medskapare. Nu riskerar den att läggas ned efter neddragningar från bidragsgivare. Nu saknas det helt enkelt pengar för att driva radiostationen vidare.

Med sin sista sändning planerad om en vecka tar Radio Totalnormal till alla medel för att få bli kvar. De har bland annat dragit igång kampanjen “Rädda Radio Totalnormal”.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

– Många som kommit hit och kanske knappt haft en egen röst har efter en tid vågat läsa en dikt och längre fram blommat ut som fantastiska programledare, säger Malin Jakobsson som är projektledare och producent på Radio Totalnormal.

– Det blir så hudlöst äkta när folk pratar från sitt hjärta att det nästan känns som att bli kär, fortsätter hon.

I varje sändning hörs ett tjugotal röster i Radio Totalnormal. Därutöver är kanalen del i ett världsomspännande nätverk.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

– Idén kom från Argentina, där en systerkanal bland annat sänt live från ett mentalsjukhus. Motsvarande radiostationer finns i hela världen och vi utbyter tankar och strategier kring psykisk ohälsa, säger Malin Jakobsson.

– Det här är en unik plattform för människor som annars inte får göra sina röster hörda, kunskap och erfarenhet går förlorad om vi försvinner, fortsätter hon.