Det brinner i ett radhus på Evalundsvägen i Älta, och fem personer har förts till sjukhus. Enligt Aftonbladet rör det sig om två vuxna och tre barn. Skadeläget är oklart.

– Det brinner i mittenhuset i en radhuslänga med nio hus. Alla boenden i längan har evakuerats med hänsyn till spridningsrisken, säger Micael Jansson, operativ chef på Södertörns brandförsvar, till tidningen.

Samtliga hushåll på den aktuella radhuslängan har evakuerats. Totalt rör det sig om ett 30-tal personer, uppger SVT.

– Vi har försökt dämpa branden så mycket det går, men det är svårt med radhusbränder, branden kan sprida sig via vindarna. Men vi jobbar på för fullt för att få stopp på branden, säger Micael Jansson, till tv-kanalen.

Lyfter bort taket

Vid 13-tiden berättar Anders Hägglund, operativ chef på Södertörns brandförsvarsförbund att insatsen kommer att pågå fram till i kväll.

– Det brinner i krypvinden och just nu håller man på att lyfta plåttaket för att komma åt där. Det är inte komplicerat, men tidskrävande, säger han till Mitt i.

Det är i en bostad som det har brunnit, och han bedömer inte att branden kommer att sprida sig till de andra åtta bostäderna i längan.

Polisen har inlett en förundersökning angående allmänfarlig vårdslöshet.

Skolor har fått stänga

Med anledning av rökutvecklingen har Sigfridsborgsskolan och Ältadalens förskola fått stänga för dagen.

Sigfridsborgsskolans rektor skriver på kommunens hemsida att det inte vara någon fara för spridningsrisk till skolan, men att röken har tagit sig in i skolans lokaler.