Rädd innekatt försvunnen i Segeltorp

En gosig innekatt som är rädd för de tuffa, äldre slagsmålskatterna i Segeltorp. Så beskriver de förtvivlade ägarna sin försvunna Sayuri som varit borta sedan måndagskvällen.

  • Publicerad 18:30, 22 maj 2018

– Vi tror att hon kanske är instängd, eftersom att hon inte svarar. Jag var uppe i natt och gick igenom Segeltorps industriområde, säger ägaren Oskar Ray-Frayssinet.

Han beskriver sin, och flickvännens 2-åriga innekatt, som en misse som gillar att gosa, äta mycket mat och sällan gå ut.

Lystrar till prassel

Står hon på radhusterrassen vågar hon sällan gå längre bort eftersom att hon är jätterädd för de äldre katterna i området med slagsmålsmärken.

Men nu är Sayuri, som lystrar till sitt namn, kattgodis och prasslade plastpåsar, spårlöst försvunnen.

Kan vara instängd

Oskar Ray-Frayssinet hoppas att hon finns kvar i Segeltorpsområdet, i värsta fall instängd bakom en inhängnad i ett industriområde eller ett garage.

– Vi har låtit vår andra katt vara ute lite nu eftersom att de är jättebra kompisar. Vi har lockat med mat, knackat på hos grannarna och sagt åt dem att ta in sina andra katter. Men hon är borta fortfarande, säger Oskar Ray-Frayssinet.

Den som hittar Sayuri får gärna ringa till Oskar på 070 429 99 44. En spårhund sökte efter katten under tisdagskvällen utan resultat.