Förhoppningsfull. Vd Jan Sahlström hoppas att rackethallen kan byggas ut. Foto: Privat

Rackethall gläds åt byggplanerna

Enskede rackethall ser med tillförsikt på möjligheten att få bygga ut sin verksamhet. "Det är långt bort, men vi är självklart intresserade", säger vd Jan Sahlström.

  • Publicerad 01:15, 20 mar 2021

Som ryttare är jag mycket oroad över hur hästarna kan komma att reagera

Exploateringsnämndens beslut i torsdags innebär att staden nu börjar undersöka byggplanerna vid rackethallen djupare. Förutom bostäder kan alltså rackethallen dels byggas ut och dels få en ny byggnad samt utepadelbanor.

Jan Sahlström, vd, säger att deras verksamhet har blivit mer och mer populär de senaste åren.

– Stockholm växer och vi känner oss som en viktig samhällsaktör som vill skapa förutsättningar för fler, säger han.

Två restauranger

Förutom de framtida planerna vid tennishallen finns också mer långtgående planer på att flytta Enskede värdshus och låta det ligga i ett nybyggt bostadshus, på fyra våningar, som planeras vid värdshuset.

Krögaren Tomas Strandberg berättar att de planerar för två olika restauranger.

– En tanke är att ha en bakficka som är öppen dagligen från frukost till kväll med enkel vällagad mat. Samtidigt byggs en restaurang där vi kan ha vår lunchbuffé, middagar och festvåning, säger han.

Stallet oroade

På andra sidan väger ligger stallet och en populär ridskola. Verksamheten oroar sig för att byggbullret kan göra så att ridskolan inte kan vara kvar vid en byggnation.

– Som ryttare är jag mycket oroad över hur hästarna kan komma att reagera, både de och ryttarna kan skadas om hästarna blir rädda och försöker fly. Det finns regler för hur många timmar hästar ska vara ute varje dag, säger Inger Cedborg från Enskede ridsällskap.

Just nu för exploateringskontoret en dialog med ridverksamheten för att hitta olika lösningar, som bullerskydd och olika tider när det kan passa bättre att bygga.

– Vi går inte vidare med projektet om det innebär att ridskolan måste stängas ner, säger kontorets Christopher Pleym.

Läs också: "270 lägenheter kan byggas på Enskedefältet"

Vill bevara. Staden vill bevara Enskede ridskola som ligger nära det planerade bygget. Foto: Sacharias Källdén