Papegojan Putin är på vift. Foto: Läsarbild Annie Ira

Putin är på vift – har du sett honom?

Papegojan Putin är lite av en lokalkändis i Danderyd. I går eftermiddag fick han för sig att dra i väg på äventyr utan matte Annie Ira. Nu vädjar hon till allmänheten att få hjälp att hitta honom. – Han kan ha flugit in på en inglasad balkong och sitter och äter chips. Han älskar chips.

  • Publicerad 14:40, 17 sep 2018

Danderyds mest omtyckta papegoja Putin har rymt – igen.

Under sommaren rapporterade Mitt i om hur Putin fick poliseskort till Skansen efter att han hade hittats i Täby, men nu är han alltså på vift igen.

Det var under söndagseftermiddagen när Putin och matte Annie Ira var på besök hos en kompis i Solvalla som han fick för sig att dra i väg på ett eget äventyr.

– När vi skulle därifrån ville han inte gå in i bilen och bestämde sig för att ta en flygtur i stället, säger Annie Ira.

Det är inte ovanligt att Putin går på promenader eller flyger runt själv, men när han inte hade kommit tillbaka efter en dryg halvtimme blev Annie orolig.

– Det händer att han flyger iväg, men han är alltid tillbaka inom en kvart. Han är som en utekatt – när man ropar så kommer han.

Hon återvände till platsen senare under kvällen – men fortfarande ingen Putin. I dag har hon ägnat hela förmiddagen med att leta efter honom.

Putin är mycket sällskaplig och gillar att ta promenader. Foto: Annie Ira

Vädjar till allmänheten

Annie och resten av familjen är oroliga över vad som kan ha hänt och många Danderydsbor är också engagerade i att hitta Putin då han har blivit lite av en lokalkändis. Bland annat har Facebookgruppen ”Vi som älskar Putin” över 200 medlemmar.

Själv tror Annie att han eventuellt kan ha tagit skydd från regnet någonstans och den största oron är att han hamnat i dåligt sällskap.

Finns det chips där han befinner sig sitter han med största sannolikhet och mumsar.

– Han kan ha flugit in på en inglasad balkong och sitter och äter chips. Han älskar chips.

Putins försvinnande har polisanmälts och Annie vädjar nu till allmänheten att hålla utkik.

Han lystrar vanligtvis till sitt namn och om man ser honom är det en god idé att försöka locka på honom – och självklart kontakta matte.

– Om man vågar får man gärna ta in honom. Annars är det bara att kontakta mig och säga vid vilken adress man har sett honom.

Uppdatering: Putin är upphittad och hemma hos sin familj igen.