Bibliotekarien Jenny Granberg pratar med ung besökare, vid Mitti:s besök i februari 2018. Foto: Anna Z Ek

Punkt 127 i Bredäng kan bli Året bibliotek

Punkt 127 är favorithäng för många unga i Bredäng. Nu har biblioteket chans att bli Årets bibliotek. Barn- och ungdomsbiblioteket är en av tre finalister i den landsomfattande tävlingen.

  • Publicerad 08:28, 4 sep 2018

Nytt för i år är att alla får vara med och rösta någon av de tre slutkandidater juryn enats om. Det är bara att gå in på fackförbundets DIK:s webbsida och lägga sin röst på någon av dem: Kronan bibliotek i Trollhättan, Länsbiblioteket i Västerbotten och Punkt 127 i Bredäng.

DIK (vars medlemmar arbetar med kultur och kommunikation) har utsett Årets bibliotek sedan 1986. I år är temat demokrati.

– Temat för årets pris är demokrati och aldrig har väl den så kallade systemkollapsen känts så främmande som när jag åkt runt och besökt de här biblioteken. I biblioteken finns positivitet, kreativitet och ett engagemang som andra delar av samhället har mycket att lära av, säger DIK-ordförande Anna Troberg i ett pressmeddelande.

Priset delas ut den 27 september, på Bok- och Biblioteksmässan i Göteborg. Prissumman är 25 000 kronor.

Juryn fattar sitt beslut utifrån flera kriterier, bland annat användarvänlighet, organisation, stabilitet, kreativitet, utveckling, bestånd och förankring i det omgivande samhället.