Publikrusning till alla tre hemmapremiärerna

På lördag är det premiär och i Stockholm är Allsvenskan hetare än på länge. Hammarbys hemmapremiär nästa helg är nästan utsåld redan och även AIK och Djurgården har siktet inställt på fullsatta läktare i sina premiärmatcher på Friends och Tele2.

  • Publicerad 13:22, 30 mar 2017

– Vi har under 1 000 biljetter kvar och det blir nog utsålt. Det brukar det vara när Hammarby spelar allsvensk premiär, säger Axel Pershagen, pressansvarig på Hammarby Fotboll.

När Hammarby släppte premiärbiljetterna i måndags havererade biljettsystemet och alla sålda biljetter makulerades. Nytt försök i tisdags, och då gick det bättre. 10 000 biljetter såldes på några timmar. I dag är 29 000 av de 30 000 biljetter som Hammarby säljer sålda – utöver dessa tilldelas bortalaget Kalmar FF:s supportrar uppemot 1 000 biljetter.

Platser kvar på södra kortsidan

– En del av biljetterna som finns kvar är enstaka ströplatser, men det finns också en hel del ståplatsbiljetter kvar på den södra läktaren, säger Axel Pershagen.

Djurgårdens IF har passerat 22 000 sålda biljetter till sin hemmapremiär mot Sirius den 3 april, där bortadansen tilldelats 2 650 av totalkapaciteten på drygt 27 000.

Även AIK och DIF siktar på fullsatt

– Därmed har vi slagit vårt rekord för hemmapremiär på Tele2. Nu siktar vi på fullsatt, säger Thomas af Geijerstam, biljettansvarig i klubben.

AIK som spelar sin hemmapremiär på söndag den 2 april mot BK Häcken har sålt omkring 23 000 biljetter berättar Gabriel Niklasson, biljettansvarig på AIK Fotboll.

– Och vi säljer väldigt mycket just nu. Målet är fullsatt, säger han.

 

Läs mer inför allsvenskan:

Fotboll utan Fylla släpper två filmer som ska få fotbollsfans att haja till. Hur skulle det vara om vi betedde oss på föräldramöte eller bio på samma sätt som vissa gör på fotbollsläktaren?

Så bra är Stockholmsklubbarna på att få fram egna talanger. Lokaltidningen Mitt i har kartlagt vilka egna produkter AIK, hammarby och Djurgården har i sina A-trupper 2017.