Hammarby får 1 000 mindre platser och måste köpa tillbaka redan sålda biljetter. Foto: Mostphotos

Publikkaos i guldjakten – Bajen tvingas flytta runt åskådare

Polisen sänker publikkapaciteten på flera matcher i allsvenskans guldstrid. Det betyder att Hammarby måste flytta runt och byta plats på åskådare som redan köpt biljet i mötet mot Häcken på Tele2 arena.

  • Publicerad 11:39, 30 okt 2019

Publikintresset för den sista och avgörande omgången av allsvenskan 2019 är stort och nu agerar polisen enligt sin villkorstrappa.

Hammarby – som har chans på guldet om Djurgården förlorar borta mot Norrköping – har sålt ut sina biljetter till matchen hemma på Tele2 arena mot Häcken.

Men nu drar polisen ner på publikkapaciteten och klubben kan tvingas köpa tillbaka 1 000 biljetter, rapporterar Sportbladet.

– Det blir en kollektiv bestraffning mot oskyldiga som inte har begått någon lagöverträdelse överhuvudtaget. För mig blir det en villkorstombola, säger Bajens säkerhetschef Göran Rickmer, till tidningen.

Hammarby: ”Stämmer inte”

Men samtidigt dementerar Hammarby fotboll att de ska köpa tillbaka biljetter. På klubbens webbsida skriver de att personer som köpt biljetter till sektionen över hemmaklacken – norra övre – i stället kommer att flyttas till de nedre klacksektionerna. De som omfattas av omflyttningarna ska ha blivit meddelade via mejl.

AIK har inte längre chans på guldet, men även i deras sista match hemma på Friends arena mot Sundsvall drar polisen ner på publiken. 500 ståplatser tas bort.

Biljetterna sälja dyrt i andra hand

Djurgården är i förarsätet i jakten på det allsvenska guldet när en omgång återstår, men där bakom jagar Malmö och just Hammarby.

Djurgården möter Norrköping borta och tar guldet vid oavgjort eller seger, och rapporter visar på att biljetterna till matchen säljs för flera tusentals kronor styck.

Villkorstrappa är en metod där polisen kan dra ner på publikkapaciteten om säkerhetsöverträdelser gjorts av supportrar vid tidigare matcher.