IK Frej jagar nytt kontrakt i Superettan. Foto: Läsarbild Jenny Rydberg

Publikfest och seger när Frej vann mot Örgryte

IK Frej vann mot Örgryte på Vikingavallen till rekordpublik i Superettan och tog viktiga poäng i jakten på nytt kontrakt.

  • Publicerad 16:06, 19 sep 2018

Under måndagskvällen kom hela 2 171 personer till Vikingavallen för att se IK Frej vinna över Örgryte från Göteborg med 2-1. Det är den högsta publiksiffran på hela säsongen i Superettan och endast några hundra ifrån Frej:s gällande publikrekord, 2 512. Det rekordet sattes under årets match i Svenska Cupen mot Djurgården.

Målen för det gulsvarta Täbylaget gjordes av Joachim Runnemo och Dusan Jajic. Frej ligger efter segern mot Örgryte på en 12:e plats i Superettan efter 23 omgångar.

Ekonomiskt tillskott

Inför matchen mot Örgryte hade Frej en sponsorkampanj som gick ut på företag skänkte pengar till klubben utifrån hur många besökare som kom. Efter matchen kunde de konstatera att det var ett välbehövligt kapitaltillskott till herrfotbollens ekonomi.

– Extra kul att notera att vi fick så många barnfamiljer att besöka Vikingavallen. Våra kampanjer i sociala medier i kombination med direktreklam, utomhusreklam och skolsamarbeten har skördat frukt, skriver Johan Rydberg som är marknadsansvarig i klubben i ett mail.

Rydberg menar att IK Frej är hela familjens lag och hoppas att publiken inte sviker i jakten på säkrat kontrakt.

Det är våra barn och ungdomar som är vår framtid

Johan Rydberg

– Det är våra barn och ungdomar som är vår framtid och därför extra viktigt att vi kan skapa en folkfest för hela familjen. Med tanke på det fina spelet och resultatet i Örgrytematchen så hoppas vi att den fina publiksiffran inte var någon tillfällighet.

Nu väntar två bortamatcher mot Helsingborg och Landskrona innan klubben tar emot Jönköpings Södra på Vikingavallen den 8 oktober.